0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Nisan 2019 Pazartesi 13:01:00 - Güncelleme:15 Nisan 2019 Pazartesi 13:07:00

Galatasaray'dan derbi sonrası TFF'ye VAR başvurusu

Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde hakem Ali Palabıyık ve VAR odasının kararları tepkilere neden oldu. Galatasaray, TFF'den "VAR kayıtları şeffaflık adına açıklansın" talebinde bulunmaya karar verdi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Hakem Ali Palabıyık ve VAR odasında yer alan Bülent Yıldırım, derbinin ardından eleştirilerin hedefinde yer aldı. Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray'da, hakem Ali Palabıyık'ın kararları hem yönetim hem de sarı kırmızılı camiadan büyük tepki aldı.

Galatasaray camiası özellikle Elif Elmas'ın attığı gol öncesinde Dirar'ın Feghouli'ye yaptığı faulu vermeyen ve VAR'a gitmeden santrayı gösteren hakem Ali Palabıyık'a son derece öfkeli olduğu öğrenildi.

Bu konuda Galatasaray yönetimi, TFF ile görüşüp başvurarak Fenerbahçe maçının 71. dakikasındaki pozisyonda VAR odası ve hakem Ali Palabıyık'ın konuşmalarının kamuoyu ile paylaşılması, şeffaflık adına açıklanmasını isteyecek.

TFF'DEN DERBİ SONRASI VAR AÇIKLAMASI

TFF tartışmalı derbinin ardından sürpriz bir açıklama yayınlayarak, "FIFA hakemlerimiz Mete Kalkavan ve Ali Palabıyık, UEFA tarafından beşincisi düzenlenen VAR Hakemleri Kursu'na katılacak. İsviçre'nin Nyon şehrindeki UEFA merkezinde 15-17 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak seminerde hakemlere VAR Protokolü ve UEFA Talimatları ile ilgili teorik bilgiler verilecek, simülatör çalışmaları ve saha uygulamaları yapılacak." ifadelerine yer verdi.

(Futbol Arena)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX