0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Ocak 2018 Salı 15:45:00 - Güncelleme:16 Ocak 2018 Salı 15:48:00

Erol Bulut: Futbolcuların kalitesini kesinlikle yükseltmemiz lazım

Devreyi üst üste gelen G.Saray ve Kayserispor galibiyetleriyle tamamlayan Malatya, 2. yarından umutlu. Selahattin Ekrekli’ye konuşan teknik direktör Erol Bulut, “Futbolcu kalitesini kesinlikle yükseltmemiz lazım” dedi.

RÖPORTAJ – SELAHATTİN EKREKLİ

HEDEF 8-12 ARALIĞI

EVKUR Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, arkadaşımız Selahattin Ekrekli’ye ilk yarının değerlendirmesini yaptı. 27 puanı hedeflediklerini belirten genç teknik adam, hakem hataları ve final paslarındaki başarısızlıklar nedeniyle 22 puanda kaldıklarını söyledi. Bulut hem yapacakları transferler hem de ekstra çalışmalarla ligi 8-12 arasında bitirmek istediklerini söyledi ve ekledi: “Elimizde kadro derinliği yok ve futbolcu kalitesini kesinlikle yükseltmemiz lazım.”

GÖNDERMEK İSTEDİKLERİMİZ VAR

LİGİN 7. haftasında göreve gelen Erol Bulut, “Zorlu bir maç takvimimiz olduğunu biliyorduk. Ona rağmen elimizi taşın altına koyarak göreve geldik. İkinci yarı daha zor ve çetin geçecek. O yüzden bu ufak eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Şu an herkes transfer yapmaya çalışıyor. Elimizde göndermek istediğimiz futbolcular ancak bunlar gitmek istemiyor. Bu yüzden transfer yapamıyoruz. İnşallah kısa zamanda 1-2 transfer yapıp, takımımızı biraz daha güçlendirmek işitiyoruz” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 100’ÜMÜZ SAHADA DEĞİL

GENÇ çalıştırıcı, “İstediğiniz takımın yüzde kaçı sahada?” şeklindeki soruya ise şu cevabı verdi: “Bazı futbolcularımız yüzde 100 seviyesine ulaştı. Bazıları da henüz istediğim seviyede değil. İstediğimiz seviyenin altına düşenler de oldu. Ama futbolda bunlar normal. Bazıları performansını yükseltiyor bazıları da düşürüyor. Bu birbirini dengeliyor. Ama inşallah ikinci yarı her futbolcudan istediğim, en az yüzde 15 üzerine koyarak gitmeleri... Yoksa sıkıntı yaşarız.”

Hücum gücümüzü artırmalıyız

FUTBOLCU grubu ile teknik heyet arasında uyumu yakaladıklarının altını çizen Bulut, “Şu an baktığımızda, geride kalan 11 maçlık süreçte oyuncularımın gösterdiği performanstan oldukça memnunum. Gerek savunma gerekse hücum anlamında en iyisini sahaya yansıtmaya çalışıyorlar. Ama tabi yine de eksikliklerimiz var. Özellikle hücum anlamında eksikliklerimiz var. Çünkü daha fazla gol atmamız gerekiyor. Pozisyonlara giriyoruz ama gol atamıyoruz. Bu eksiğimizi gidermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Hakem hataları canımızı yaktı

Akhisar, Alanya ve Göztepe maçlarında toplam 4 penaltılarının verilmediğini hatırlatan Bulut, “Video hakem sistemi kesinlikle gelmeli. Faydası olacağına ben inanıyorum” dedi.

DAHA YUKARIDA OLABİLİRDİK

EVKUR Yeni Malatyaspor için Süper Lig’i ilk 5’te bitirmenin gerçekçi bir hedef olmayacağını belirten Erol Bulut, “Elimizdeki kadro belli benim hedefim daha önce söylediğim gibi 8-12 arası diye bir hedefim var. İnşallah o hedefe ulaşırız” dedi ve ilk yarıdaki hakem hataları nedeniyle, puan sıralamasında daha altlarda yer aldıklarının altını çizdi. Kulüp başkanı Adil Gevrek’in de sık sık, puan kaybına mal olan hakem hatalarından yakındığını hatırlatan Bulut, şunları söyledi:

BUNUN BİR ÇARESİ “VAR”

BEN geldikten sonra hakem hatalarında epey puan kaybettik. İlk maçımda kaybettim. Konyaspor maçında oldu. Attığımız gol sayılmadı. 2-1 kazanacağımız bir maç 1-1 bitti. Verilmeyen net penaltılarımız var. Akhisar ve Alanya maçlarında yüzde 100 penaltılarımız verilmedi. Hatta, Göztepe maçında iki penaltımız birden verilmedi. Başka bir şey söylemeye gerek yok. Video hakem sistemi kesinlikle gelmeli. Faydası olacağına ben inanıyorum.”

Sınırsız yabancının zararı yok

14 yabancı sayısının kademeli olarak azaltılması fikri hakkındaki görüşlerini sorduğumuz Bulut, “Benim oynadığım dönemde 5-6 tane yabancı oyuncu vardı. Gittikçe arttı. Sonra yine düştü. Ne değişti? Alt yapıdan futbolcu çıkarabiliyor muyduk? Kaç futbolcu alt yapıdan çıkmıştı şimdi kaç futbolcu çıkıyor. Biz burada ilk önce kendimize suçu bulmamız lazım. Çünkü neden? Yetenekler var. Bu yetenekleri ortaya çıkarmak için hocalarında kendilerini geliştirmesi lazım. Türkiye’de kulüpler hocadır eğitmeli bence… Sen hocana düşük maaşlar verirsen olmaz” cevabını verdi.

HOCALAR DA KENDİNİ GELİŞTİRMELİ

BULUT şöyle devam etti: “Hocanın anlayışı o alt yapıdaki oyuncuları eğitmek onlara da ona göre gelir sağlamak lazım. O yüzden hem futbolcu kendine kendine dikkat etmesi ve istemesi lazım. Hem de hocaların kendilerini bireysel olarak geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Cenk Tosun hedefine ulaştı

“CENK zaten iyi bir futbolcu… Kendisini ve ailesini tanıyorum. Profesyonel bir futbolcu ve her sene üzerine koyarak gitti. Sonuçta onun hedefi Avrupa’ya gitmekti. Çok çalışarak bunu başardı. O bir örnek. İnşallah onu örnek alacak gençler aynı şekilde kendini geliştirir ve önce Türkiye’de sonra Avrupa’da futbol oynarlar.”

Cengiz Ünder alışma süreci yaşıyor.

“Cengiz bence kesinlikle hata yapmadı. Çünkü İtalya Ligi’ne gitmek kolay değil. Oranın ligi çok sert ve taktiksel açıdan çok zor bir lig… Alışma süreci yaşıyor bence. Alışma süreci böyle oluyor maalesef. Yeni sezonda daha iyi bir Cengiz olacağını düşünüyorum. Roma’da olmasa bile, en kötü ihtimalle kulübü onu bir başka takıma kiralayıp orada sürekli oynayıp kendini geliştirdikten sonra forma şansı bulacaktır.”

Başakşehir az hata yapmalı

“BAŞAKŞEHİR’İN 2011 yılından beri benimde çalıştığım dönemde 3 senedir yükselen bir grafiği var. Şu anda o yükselişi de devam ediyor. Geçen sene de ilk yarıyı 39 puanla lider bitirmiştik. Şu anda Başakşehir 36 puanla lider. Ama dediğim gibi ikinci yarı maçlar çok zorlu geçecek o yüzden orada detaylara dikkat etmek gerekiyor. Az hata yapmak gerekiyor. Yarışın içinde olacak ama zor olacak. Yine 3-4 takım arasında geçecek şampiyonluk. Şu an favoriden bahsetmek yanlış olur.”

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX