0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ağustos 2019 Salı 09:03:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2019 Cuma 13:31:00

KYK yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilecek?

KYK yurt başvuru döneminin başlaması ile KYK başvuru süreci ve diğer detaylar merak konusu oldu. Yaşadıkları il dışında veya evine uzak bir üniversiteye yerleşen ve kayıt olacak öğrenciler yurt araştırmalarına başlamıştı. KYK yurt başvurularının başladığı bugün ilan edildi.

KYK yurt başvurularının alınmaya başlaması ile KYK başvuruları ile ilgili süreç ve detaylar gündeme oturdu. Yaşadıkları il dışında veya evine uzak bir üniversiteye yerleşen ve kayıt olacak öğrenciler yurt araştırmalarına başlamıştı. KYK yurt başvurularının başladığı bugün ilan edildi. KYK yurt başvurusu yapma sayfası erişime açıldı. 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı ÖSYM ilk yerleştirme ve arasınıf yurt başvuruları e-devlet üzerinden yapılabilecek. Peki, KYK yurt başvuruları nasıl yapılacak? KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak 2019? İşte KYK yurt başvuru süreci ve son dakika gelişmeleri

KYK yurt başvuruları e-devlet üzerinden yapılıyor. Başvuru sürecinde profil bilgileri azami önem arz ediyor. Dolayısı ile bilgilerin güncel olması gerekiyor. Başvuru Alanı iki seçenekten oluşuyor. ÖSYM ve ARASINIF. 2019-YKS ile Örgün Yüksek Öğrenim Programına Kayıt Yaptırdıysanız ÖSYM; 30 Haziran 2019 ve öncesinde bir Örgün Yüksek Öğrenim Programına Kayıtlı iseniz (Yurtiçi/Yurtdışı Değişim Programı Öğrencileri dahil, Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri hariç) ARASINIF öğrencisi olarak başvuru yapılması gerekiyor.

KYK yurt başvurularının adımları KYK yurt başvuru kılavuzunda yer alıyor. KYK yurt başvuru kılavuzuna haberimizden erişim sağlanabiliyor.

KYK YURT BAŞVURU KILAVUZU 2019
 

KYK YURT BAŞVURU SAYFASI 2019

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX