0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ekim 2019 Çarşamba 22:29:00 - Güncelleme:23 Ekim 2019 Çarşamba 23:40:00

Terör devleti İsrail'de hükümet krizi! Ondan umutlu değiller ama sıra Gantz'da

Terör devleti İsrail'in Başbakanı Netanyahu'nun başarısız olduğu hükümeti kurma görevi Mavi-Beyaz lideri Gantz'a verildi.

Terör devleti İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun gerekli desteği bulamamasının ardından koalisyon hükümetini kurma yetkisini Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'a verdi.

NETANYAHU BAŞARISIZ OLMUŞTU

Rivlin, 17 Eylül'deki genel seçimleri önde tamamlayan Netanyahu'nun rakibi Gantz'ı, Batı Kudüs'teki Cumhurbaşkanlığında kabul ederek yeni koalisyon hükümetini kurmakla görevlendirdi.

28 GÜN İÇERİSİNDE KURMASI GEREKİYOR

Yasalar gereği, Mavi-Beyaz liderinin 28 gün içerisinde koalisyon görüşmelerini tamamlayarak hükümeti kurması, bu süre içerisinde hükümeti kurmayı başaramazsa görevi Cumhurbaşkanı'na iade etmesi gerekiyor.

İsrail'de hükümeti kurma görevi Gantz'da

NETANYAHU GİBİ BAŞARISIZ OLMASI BEKLENİYOR

Her ne kadar Gantz koalisyonu kurmak için yeterli çoğunluğun desteğini alacağı konusunda iyimser olsa da İsrailli uzmanlar, Netanyahu gibi Mavi-Beyaz liderinin de başarısız olacağını ifade ediyor.

Mavi-Beyaz ve ona destek veren 2 sol partinin (İşçi Partisi, Demokratik Birlik İttifakı) milletvekili sayısı 44. Koalisyon hükümetini kurmak için 61 milletvekilinin desteğine ihtiyaç duyulduğu göz önüne alınınca Gantz'ın elinin, Netanyahu'ya oranla daha zayıf olduğu dile getiriliyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX