0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Temmuz 2019 Cumartesi 18:58:00 - Güncelleme:20 Temmuz 2019 Cumartesi 20:04:00

Türk diplomatı şehit eden teröristlerden biri daha yakalandı

Erbil'deki terör saldırısında Mazlum Dağ'a yardım ettiği belirlenen bir kişi daha yakalandı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Güvenlik Ajansı tarafından yapılan açıklamada, saldırının faili Mazlum Dağ’ın yardımcılarından Muhammet Bisksiz’in yakalandığı belirtildi. Açıklamada, Muhammd Bisksiz'in, 20 Temmuz 2019 Cumartesi günü Erbil Asayişi ve Anti Terör birimi tarafından yakalandığı bildirildi.

Türk Başkonsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırıyı düzenleyen terörist Mazlum Dağ ve saldırıya yardım eden Muhammed Bisıksız yakalandı.
 
Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan Osman Köse şehit olmuştu.


 
IKBY Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Erbil'deki saldırıya ilişkin 2 gün önce kimlik bilgileri yayımlanan Mazlum Dağ'ın güvenlik güçlerince yakalandığı ifade edildi.
 
Açıklamada, "Saldırı ile bağlantısı olan diğer saldırganların yakalanması için arama çalışmalarının devam ettiği" bildirildi.
 
BİR SALDIRGAN DAHA YAKALANDI


Erbil'deki terör saldırısıyla ilgili bir kişi daha yakalandı. Yakalanan kişinin Mazlum Dağ'a yardım eden Muhammed Bisıksız olduğu belirlendi.
 
Edinilen bilgiye göre, Erbil Emniyet Müdürlüğü, kısa bir süre sonra Mahmur bağlantıları tespit edilen teröristin görüntülü ifadelerini basınla paylaşacak.
 
"TÜM SUÇLULARIN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR"
 

IKBY Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil yaptığı yazılı açıklamada, Erbil'deki saldırının baş faili Mazlum Dağ'ın antiterör timleri tarafından yakalandığını hatırlatarak, olayla bağlantılı tüm suçluların yakalanması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
 
Adil, terörist Dağ'ın yakalanması vesilesiyle güvenlik güçleri ve onlara yardım eden vatandaşlara teşekkür etti.


 
(TRT HABER)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX