0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Ocak 2018 Salı 13:00:00 - Güncelleme:30 Ocak 2018 Salı 13:01:00

Cyle Larin'de sorun çözüldü

Beşiktaş, Cyle Larin transferinde mutlu sona ulaştı. Kulübün ödeyeceği '1 milyon 850 bin'in euro değil, dolar olduğu ortaya çıktı.

Beşiktaş, Amerika Futbol Ligi MLS ile akıllı bir diplomasi yürüttü ve 22 yaşındaki Cyle Larin'in işini nihayet bitirdi.

Bu akşam saatlerinde futbolcunun belgelerinin gelmesi beklenirken, siyah-beyazlılar fiyat konusunda da birçok kulübe örnek olacak bir çalışma sergiledi. Kulübün ödeyeceği "1 milyon 850 bin"in euro değil, dolar olduğu ortaya çıktı.

Orlando City'nin opsiyonu kullanarak sözleşmesini yenilediği futbolcu, bunu kabul etmediğini dile getirip, Beşiktaş'a gelmişti. Kartal, futbolcuyla yaptığı ön protokolde, ancak yukarıdaki rakamdan sorumlu olacağını belirtmiş ve kendini garanti altına almıştı.

MLS ile anlaşılmasa ne olurdu?

Amerika'daki futbolun kontrolü MLS tarafından gerçekleştirilirken, adeta basketboldaki NBA benzeri bir yapı göze çarpıyor. Futbolcuların sözleşmeleri kulüplerle değil, MLS ile yapılıyor.

Dolayısıyla Larin konusunda bir ihtilaf ortaya çıksaydı bu durum MLS'nin kendi disiplin kurulları tarafından değerlendirilecek, oyuncunun karşısına mali bir fatura çıkacaktı. Beşiktaş da, yaptığı protokol gereği sadece kabul ettiği para tutarında bir katkı yapacak, kalan kısmına karışmayacaktı.

MLS ile yapılan görüşmelerde bu durum dile getirilip, hukuksal yollara gidilmeden iş çözümlendi.

Skorer

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX