0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Ocak 2018 Salı 09:37:00 - Güncelleme:09 Ocak 2018 Salı 09:40:00

Chedjou: Arda Turan'ı kim istemez ki

Başakşehir’in Kamerunlu stoperi Chedjou, "Arda Turan’ı kim istemez? Ben de tabii ki isterim. Ofans hattını çok güçlendirir. Arda’nın neler yapabildiğini tüm dünya Atletico Madrid’de gördü. Sneijder’in gidişi de normal değil. Kahraman olarak geldi, kötü adam olarak gönderildi." dedi.

4 sezonluk Galatasaray macerasının ardından bonservisi elinde Medipol Başakşehir'in yolunu tutan Aurelien Chedjou'nun hazırlık kampında sol ayak bileği kırılmıştı. İyileşen ve yeni takımıyla maça çıkmak için gün sayan Chedjou Başakşehir'deki ilk röportajını SABAH'a verdi. İşte 32 yaşındaki Kamerunlu stoperin açıklamaları...

Galatasaray'dan ayrılış şeklin içine sindi mi?

Bana Türkiye'de kupalar kazandırmış, güzel anılar biriktirdiğim Galatasaray hakkında kesinlikle kötü konuşmam. Ama şu an kulüpte olmayan biri, ki ismi bende kalsın, beni hayal kırıklığına uğrattı. Futbol bu, inişler çıkışlar olabilir ama ayrılık şeklim istediğim ve beklediğim gibi olmadı.

Sorun yaşayan sadece sen değildin. Neler oldu Galatasaray'da?

Hakan Balta senelerce hem Galatasaray'a hem Milli Takım'a hizmet etti. Her pozisyonda nerede ihtiyaç varsa oynadı ve hiç şikayet etmedi. Takıma al, hoca tercihidir oynatma. Ama kadro dışı bırakma! Bu süreçte yaşananlardan dolayı en çok Hakan'a üzüldüm. Bu saygıyı hak ediyordu. Nigel De Jong'un kariyeri ortada. Manchester City ve Milan'da kadro dışı kalmamıştı... Sneijder kahraman olarak geldi, kötü adam olarak gönderildi. Bu kadar fark normal değil. Olmaması gereken şeyler. Futbolculuğundan kurtulamamış hocanın kararı... (Tudor'u kastediyor)

GALATASARAY TARAFTARI ARKAMDA DURDU

Galatasaray'a gol atarsan sevinir misin?

Galatasaray'a karşı duygularım üst düzey olsa da ben profesyonelim. Eğer ikinci yarıdaki maçta oynarsam elimden geleni yapacağım. Gol atarsam içimden sevinirim. Taraftara saygımdan kutlama yapmam çünkü o taraftar kötü oynadığım dönemde bile arkamda durdu.

Seni Galatasaray'a getiren Fatih Terim Galatasaray'a geri döndü. Yorumun nedir?

Şüphesiz Galatasaray için çok iyi oldu. Fatih Terim bir baba figürü. Oyuncuları onun için savaşmaya hazır. Herkese adil davranır, hak eden oynar. Galatasaray için iyi olacak ama gönlümden geçen Başakşehir'in arkasında olması (gülerek).

LİDERLİK SÜRPRİZ DEĞİL

Başakşehir günlerini anlatır mısın?

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Avrupa'dan teklifler aldım. Başakşehir'i tercih ettim. Organizasyon anlamında Başakşehir'i sadece Türkiye'de değil Avrupa'da ayrı yere koyuyorum. Kulübün her birimi çok profesyonel ve çok doğru şekilde yönetiliyor. Başakşehir'in ilk yarıyı lider bitirmesi sürpriz değil. Sezon başı hazırlık maçına bile çıkmadan şanssız bir sakatlık yaşadım. Teknik heyet ve yöneticiler "Biz senin kaliteni biliyoruz, üzülme'' diyerek teselli etseler de sadece idman yapmak ve takımı dışarıdan izlemek kolay değil. Sağlık ekibi onay verdiği zaman döneceğim.

Arda'yı Başakşehir'de görmek ister misin?

Arda'yı kim istemez? Ben de tabii ki isterim. Ofans hattını çok güçlendirir. Arda'nın neler yapabildiğini tüm dünya Atletico Madrid'de gördü. Geçen sene Barcelona'da hocası ona güvendiğinde iyi işler çıkardı. Transferi çok iyi olur.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maçlarımıza gelmesi bizi mutlu ediyor. Ben zaten futbola olan sevgisini biliyordum. Cumhurbaşkanı'nı maça çekecek olan da biziz, alacağımız iyi sonuçlarla...

CENK TOSUN

Semih Kaya'nın düğününde Cenk Tosun'la tanıştım. Çok da iyi karaktere sahip bir insan. Beşiktaş'ta oynamadığı dönemde çok çalıştı. Geçen sezon ligde, bu yarım devrede de Avrupa'da kalitesini gösterdi. Everton'da kesinlikle başarılı olacak.

EMRE BELÖZOĞLU

Keşke ben de Emre'nin yaşında onun gibi fit kalabilsem... Kariyeri en üst seviyede. Bu sadece yetenekten geçmiyor tabii. Çok iyi bakıyor kendisine. Tesadüf değil. Herkes için örnek bir profesyonel. Uykusuna, beslenmesine çok dikkat ediyor. Oyun zekasına ve tecrübesine ihtiyacımız var.

TÜRKİYE SÜPER LİGİ

Fransa'dan bakıldığında Türkiye Ligi'nin kalitesi pek fazla anlaşılmıyordu. Artık Türkiye Ligi hak ettiği yere geliyor. Yıldızların gelmesi beni şaşırtmıyor. Bu farkı görüyoruz. Puan farkı çok yakın. Son haftalarda şampiyonluk düğümü çözülür.

 
(Sabah)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX