0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Kasım 2017 Salı 20:53:00 - Güncelleme:07 Kasım 2017 Salı 20:57:00

Ali Dürüst kısa vadede yabancı sınırıyla ilgili bir tasarrufun olmayacağını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Ali Dürüst, yabancı oyuncu sınırı tartışmaları ve Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"VAR sistemine hazır olunca geçeceğiz"

beIN SPORTS'a konuşan Ali Dürüst, Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemi konusunda "Online ve offline çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmaların sonucuna göre bağımsız bir kuruluş bize hazır olduğumuzu söyleyecek. Hazır olunca da sisteme geçeceğiz. Tabii hakem hataları olacak ama video hakem uygulaması, ceza sahasındaki kritik pozisyonlarda futbola da sıkıntı vermeden ve akışı önlemeden tedbir olacak." ifadelerini kullandı.

"Dursun Özbek ile Yıldırım Demirören temas içindeler"

Ali Dürüst, yabancı kuralı tartışmalarıyla ilgili ise "Federasyon ile Kulüpler Birliği'ni ayrı düşünmemek lazım. Federasyon, kulüplerin federasyonu. Zaten 2 sene önce bu karar kulüplerle beraber, Türk futbolu daha iyi olsun diye alındı. Bugün için kısıtlama diye bir düşünce yok. Ancak kulüplerle bir araya gelip, 'Altyapıdan gelen oyunculara daha fazla forma verilebilir mi?' diye hep beraber görüşeceğiz. Kulüpler Birliği Başkanı (Dursun Özbek) bununla ilgili bir açıklama yapmış. TFF Başkanı (Yıldırım Demirören) ile yakın temas içindeler. Türk futbolu için hayırlı olan yapılacak. Ama bugün için bir kısıtlama söz konusu değil." diye konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX