0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ekim 2019 Çarşamba 10:07:00 - Güncelleme:23 Ekim 2019 Çarşamba 10:38:00

Rusya: Terör örgütü PKK/YPG çekilmezse Türk ordusu tarafından ezilecek

Rusya'nın Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyiyle ilgili vardıkları mutabakata ilişkin olarak, terör örgütü YPG / PKK’nın Barış Pınarı Harekatı alanından çekilmemesi halinde Türk ordusunun hedefi olacaklarını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, YPG/PKK terör unsurlarının Suriye sınırından çekilmemeleri halinde, Türk ordusunun “üzerlerinden geçeceğini” söyledi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakata ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD’nin son yıllarda YPG/PKK’lı unsurların en yakın müttefiki olduğunu belirten Peskov, “Bunun sonucunda ABD onları terk etti ve bir bakıma ihanet etti. Şimdi onları sınırda bırakıp Türklerle savaştırmayı tercih ediyorlar.” diye konuştu.

Peskov, mutabakat çerçevesinde YPG/PKK’nın sınırdan çekilmesi gerektiğini vurgulayarak "Eğer çekilmezlerse Suriye sınır güvenliği ve Rus askeri polisi çekilmek zorunda kalır. Rusya ile Türkiye arasında varılan mutabakat kapsamında çekilmemeleri halinde Türk ordusu onların üzerinden geçer.” dedi.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX