0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Temmuz 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:19 Temmuz 2019 Cuma 08:00:00

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Bayramın yaklaşmasıyla, Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden Doğu Anadolu’da kurban pazarları hareketlendi.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki üreticiler, kurbanlıklarını İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya gibi illere kamyonlarla sevk etmeye başladı. Sevkıyatlarla birlikte kontroller de sıklaştı. Araçlara yüklenen hayvanlar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne getirilerek sağlık, küpe ve evrak kontrolünün ardından yola çıkarılıyor. 

FİYATLAR ARTACAK 

Hayvanların görücüye çıkmasıyla kurban pazarları da hareketlenmeye başladı. Erzurum’da zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını bayrama hazır hale getiren besiciler, emeklerinin karşılığını alabilmek umuduyla, sabahın ilk saatlerinden itibaren hayvan pazarının yolunu tutuyor. Besicilerle alıcılar arasında kıyasıya pazarlıklar yaşanıyor. Fiyatların şimdilik geçen seneyle aynı olduğunu belirten besiciler, yem fiyatlarından dolayı artabileceğini söyledi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX