0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Temmuz 2021 Cuma 18:43:00 - Güncelleme:30 Temmuz 2021 Cuma 18:43:00

Sessizlere ses olan sanat

Mevsim yaz; sıcak havalar insanı sakin kasabalara, denize, tatile çağırıyor. Öte yandan, hayatın ritmi kendi mecrasında akıp gidiyor; çalışmak ve üretmek bizi onarıyor.

Bir karikatür yarışması var bahsedeceğim, sonra, İstanbul Beykoz'daki Kundura Sinema'da gerçekleşecek 'Bir Yaz Gecesi Festivali' ve hat sergisi var.

Mirasımız Derneği ve Dünya Karikatüristler Birliği (UWC) işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenecek "Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması"nın başvuruları başladı.

İsrail'in işgali altında bulunan Kudüs şehri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışma için, bir anlamda, 'sessizlerin sesi' olma faaliyeti diyebiliriz.

Zira Kudüs'te yaşayan 400 bin Müslüman'ın en çok ihtiyacı olan insan hakları, adalet, özgürlük ve barış...

İnsan hakları ve adalet konularında bol keseden ahkam kesen Batı dünyası, gaspçı İsrail'in zulüm, gözyaşı ve kan üreten barbarlıklarına karşı sessiz.

Söz konusu yarışma, İsrail barbarlığına karşı 'sanatla direniş' çağrısıdır.

Yarışmanın jürisinde Türkiye'den Ahmet Altay ve Murat Yılmaz, Endonezya'dan Doru Axinte, Belçika'dan Luc Descheemaeker, Mısır'dan Wesam Khalil, İran'dan Nahid Maghsoudi ve Suriye'den Yaser Ahmad yer alıyor.

Birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin ve üçüncüye 10 bin lira ödül verilecek yarışmanın son katılım tarihi 29 Ekim.

ÇİZGİNİN AHENGİ

Hat sanatçısı Bilal Akkaya'nın 'Çizginin Ahengi' adlı sergisi, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Klasik hat sanatını çağdaşlarından farklı bir bakış açısıyla ele alan Akkaya'nın eserleri yenilikçi sanat anlayışını temsil ediyor.

30 eserin yer alacağı sergiyi görebilmek için yarın (31 Ağustos) son gün.

BİR YAZ GECESİ FESTİVALİ

Yaz gecelerinde sessiz filmleri canlı müzik eşliğinde izlemek kuşkusuz farklı bir deneyim olsa gerek.

Hem sinema herk konser keyfi bir arada...

İşte Beykoz'da bulunan Kundura Sinema'da böyle bir etkinlik düzenleniyor.

"Bir Yaz Gecesi Festivali" adlı etkinlikte sessiz filmler usta müzisyenlerin notalarıyla renklenecek.

Örneğin BaBa ZuLa grubu, 7 ve 14 Ağustos'ta, yönetmen Georg Wilhelm Pabst'ın 1928 yapımı, 'Abwege' (Dolambaçlı Yollar) filmine özel canlı performans sahneleyecek.

Etkinlik, yaz boyunca (12 Eylül'e kadar) farklı film gösterimleriyle devam edecek.

Ayrıntılar için Kundura Sinema sitesine bakılabilir.

BEDİR ACAR

Etiketler : bedir acar kültür sanat festival yarışma
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX