0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Ocak 2019 Salı 12:45:00 - Güncelleme:08 Ocak 2019 Salı 12:55:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Yasa önerdiğimiz şekilde geçerse sinemada bilet tartışması kalmayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, sinema filmlerinin değerlendirilmesi ve desteklenmesine ilişkin teklife dair, "Yasa bizim önerdiğimiz şekilde geçerse sinemada bilet tartışması kalmayacak. " dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sinema filmlerinin değerlendirilmesi ve desteklenmesine ilişkin teklife dair, "Yasa bizim önerdiğimiz şekilde geçerse sinemada bilet tartışması kalmayacak. Eğer siz promosyonla yapılan indirimlerde biletin payını aşağıya çekiyorsanız aslında net hasılatta eşitliği bozmuş oluyorsunuz. Önemli olan bunun giderilmesi." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, son günlerde sinemacılarla sinema salonu işletmecisi Mars Cinema Group arasındaki 'mısır-bilet parası' tartışmasıyla ilgili TBMM'de gazetecilerin sorularını cevapladı.

Konuyla ilgili Meclis'e önerilerine gönderdiklerini belirten Bakan Ersoy şunları söyledi: "Promosyonlar içinde bazı eşit olmayan uygulamalar yapılmaya başlanmış bunu da düzenlememiz gerekiyor. Bunun eşit sağlanması gerekiyor Meclis’e önerilerimizi gönderdik tartışılacak. Önemli olan hasılatın eşit şekilde dağıtılmasını sağlamak. Promosyonla yapılan indirimlerde biletin fiyatını aşağı çekiyorsanız net hasılatta eşitliği bozmuş oluyorsunuz önemli olan bunun giderilmesi. Bir sıkıntı kalacağını sanmıyorum özünde herkes mutlu olacak. Hasılat payı vergiler çıktıktan sonra kalan eşit bir şekilde olacak. Bizim önerdiğimiz şekilde yasa geçerse bilet tartışması kalmayacak.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX