0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Temmuz 2021 Cuma 13:00:00 - Güncelleme:09 Temmuz 2021 Cuma 13:00:00

Karınca, kaldığı yerden devam…

Pek çok sektörde olduğu gibi sanat dünyasında da geçen sezon, salgın yüzünden, sessiz sedasız bir dönem olarak tarihe geçti.

Ülkemizde son yayınlanan genelgeyle birlikte sinema salonları, tiyatrolar ve diğer tüm sanat etkinlikleri kaldığı yerden yoluna devam ediyor.

Geçen sezonun en dikkat çeken filmlerinden biri olan Karınca, tam gösterime girmişti ki salgın patlak verdi ve dolayısıyla seyirciyle randevu yarım kalmıştı.

Şimdi, Karınca da kaldığı yerden 'devam' diyor.

Yönetmenliğini Nazif Tunç'un yaptığı film ülke çapında 157 salonda gösteriliyor.

Karınca'da bir canlı bombanın otostop yoluyla İstanbul'a gelmesi ve bilmeden bir kötülüğe alet olduğunu sonradan anlayan nakliye şoförünün canlı bombayı aramaya başlamasıyla gelişen olaylar anlatılıyor.

Filmin senaryosunda Nazif Tunç'la beraber Halit Karaata'nın imzası bulunuyor.

Görüntü yönetmenliğini Yerkinbek Ptyraliyev'in yaptığı Karınca'da Halit Karaata, Hacer Kızılhan, Oktay Dal ve Birgen Engin başrolü paylaşıyor.

Yaptığı yardımın, istenilmeyen sonuçlara yol açacağını öğrenen bir adamın, hatasını telafi etmek için giriştiği ölümüne mücadeleyi konu alan filmin senaryosuna yer yer bir edebiyatçı inceliğinin hakim olduğunu da söyleyelim.

Karınca, ülkesi için sorumluluk hisseden bir sanatçının elinden çıkmış, gönlünden neşet etmiş özel bir film.

SARAYDAN KIZ KAÇIRMA

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünce düzenlenen "12. Uluslararası İstanbul Opera Festivali", "Saraydan Kız Kaçırma" operasını sanatseverlerle buluşturacak. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesindeki etkinlik 10 Temmuz›da 20.45'te, 11 Temmuz'da ise 15.30 ve 20.45'te sahnelenecek. Caner Akın'ın sahneye koyduğu eser, klasik haline sadık kalınarak, aylardır dünya gündemini oluşturan salgına da göndermelerin yapıldığı farklı bir reji anlayışıyla seyirci karşısında olacak.

ALTIN PALMİYE YARIŞI BAŞLADI

Fransa'da düzenlenen "74. Cannes Film Festivali" önceki gün başladı.

17 Temmuz'a kadar sürecek olan festivalde Türkiye standı da yer alacak.

Standta, Türk sinemasının uzun metraj, kısa metraj ve belgesel türlerindeki en yeni ve geliştirme aşamasında olan projeleri tanıtılacak, Türk filmleri uluslararası arenada görücüye çıkacak.

Semih Kaplanoğlu'nun Bağlılık üçlemesinin ikinci filmi olan "Bağlılık Hasan", festivalin en prestijli bölümlerinden «Belirli Bir Bakış» seçkisinde yarışacak.

20 filmin yarışacağı seçkinin jüri başkanlığını İngiliz yönetmen ve senarist Andrea Arnold üstlenecek.

Ana yarışmanın jüri başkanlığını Amerikalı yönetmen Spike Lee'nin yapacağı festivalde, 24 film Altın Palmiye için yarışacak.

BEDİR ACAR

Etiketler : karınca filmi saraydan kız kaçırma cannes film festivali semih kaplanoğlu bedir acar
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX