0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2020 Perşembe 14:00:00 - Güncelleme:20 Şubat 2020 Perşembe 14:23:00

Kavga var! HDPKK'lı Pervin Buldan Abdullah Gül'e korkak dedi

Kandil'in siyasi kanadı HDP'li Pervin Buldan, Abdullah Gül'ün cesaretten yoksun olduğunu, Erdoğan'ın karşısına çıkmaya korktuğunu söyledi.

Geçtiğimiz seçimlerde, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına muhalefetin çatı adayı olarak çıkmaya hazırlanan Abdullah Gül, çoğunluk sağlanamayınca karardan vazgeçmişti.  Gül'ün, adaylıktan vazgeçmesindeki en önemli nedenin tam mutabakatın sağlanamamasıydı. CHP, Saadet Partisi ve HDP,  aylardır ismini ve logosunu belirleyemedikleri partiyi kuracakları iddia edilen Abdullah Gül'ün siyasette aktif rol almasını istiyor. Geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda hükümete yönelik sert açıklamalarda bulunan Abdullah Gül'e, HDP'den çağrı geldi.

"CESARET YOK, ERDOĞAN'DAN KORKUYOR"

Şirin Payzın'a konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Abdullah Gül’ün de cesaretten yoksun olduğunu düşünüyorum. Korkmamalılar. Sorunlara dair çözüm önerilerini cesaretle söylemeliler. Erdoğan’dan artık kimsenin korkmaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

AK Parti'den istifa ederek yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu'na da seslenen Buldan, "Cesaret kazanmış değil. Sayın Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan ve 1 Kasım seçimlerinde tırmanan olaylarla ilgili konuşmalı. Kimin hangi olaylardan sorumlu olduğunu açıklamalı. Davutoğlu, geleceğin Türkiye’sinde hükümet olma iddiası taşıyorsa geçmişle yüzleşmesi önemlidir." şeklinde konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX