0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Haziran 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:17 Haziran 2019 Pazartesi 08:00:00

Esed'e misliyle karşılık

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye rejim güçleri tarafından İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki Tall Bazan’da bulunan Türkiye'nin 9 numaralı gözlem noktasına saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Bakanlık, kasıtlı olduğu değerlendirilen saldırının top ve havan atışlarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti. Açıklamada, “Saldırıya bölgedeki ağır silahlarla anında karşılık verilmiştir. Yapılan saldırıda personel zayiatı olmayıp, üs bölgemizde yer alan tesis, teçhizat ve malzemelerden bir kısmı kısmi hasar görmüştür. Saldırıyla ilgili olarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur” denildi. 13 Haziran tarihinde de Zawiyah Dağı bölgesinde yer alan 10 numaralı gözlem noktasına havan saldırısı düzenlenmiş, bir asker hafif yaralanmıştı.

Haddini bildiririz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırıya sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu açıklamasında, “Rejimin askerimize yönelik tacizlerini tolere etmemiz mümkün değil. Haddini bildiririz. Herkes haddini bilsin. Burada rejimi durdurmak da Suriye konusunda yakın işbirliğinde çalıştığımız Rusya'nın ve İran'ın sorumluğudur. Çünkü her ikisi de rejimin garantörüdür” diye konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX