0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ekim 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:22 Ekim 2019 Salı 08:00:00

Artı istihdama yeni destek paketi

Kamu bankaları, 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyen, istihdama yönelik yeni bir kredi destek paketi hazırlıyor. 

Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay ve VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Lütfü Çelebi, “Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı”na katıldı. Alpaslan Çakar, yaptığı konuşmasında, 3 kamu bankası (Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank) olarak istihdama yönelik bir çalışma yürüttüklerini belirtti. 

GERİ ÖDEMESİZ DÖNEMLER 

İstihdama yönelik yeni bir paket getireceklerini ifade eden Çakar, “Bu paket, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılacak. 10 ve üzeri işçi çalıştıran işletmeleri hedefleyeceğiz. Yine burada ödemesiz dönemler, makul vadeler olacak” diye konuştu. Çakar, paketin fiyatlama açısından da cazip olacağını, İVME Finansman Paketi dışındaki tekstil, ayakkabı gibi sektörleri de kapsayacağını dile getirdi.

Amacımız kâr değil

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tuncay “Yeni Ekonomi Programı (YEP) ile beraber, özellikle kamu bankaları olarak reel sektörün en büyük destekçisi olacağız.” dedi. Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Lütfü Çelebi ise “Karlılığı bir tarafa bıraktık. Biz de 4-5 milyar lira kar etmesini bilirdik. Üreten ve katma değer yaratanın yanında yer almayı tercih ettik” değerlendirmesinde bulundu. Paket, neredeyse tüm sektörleri kapsayacak. İnşaatların tamamlanmasına yönelik bir opsiyon da olacak. Öte yandan, artı istihdam- da maliyeti düşürmeye yönelik ek destekler de sağlanacak. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX