0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Ekim 2019 Çarşamba 17:05:00 - Güncelleme:21 Ekim 2019 Pazartesi 09:39:00

e-Devlet KYK burs başvuru yapma ekranı

2019 2020 KYK başvuruları başladı. KYK burs başvuruları ile ilgili internet aramaları yoğunlaştı. Öğrenciler kimlerin, ne zaman, nereden va nasıl KYK burs başvurusu yapabileceğini merak ediyor. 2019 2020 KYK başvuru şartları neler? sorusunun yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamıyor.

2019 2020 KYK başvuruları başladı. 2019 2020 KYK başvurularının nereden ve nasıl yapıldığı, KYK burs başvuru formunun nasıl doldurulması gerektiği merak ediliyor. Özellikle maddi imkânı yeterli olmayan ve devlet desteğine ihtiyaç duyan öğrenciler "2019 2020 KYK başvuru şartları neler? KYK burs başvurusu ne zaman, nereden va nasıl yapılır? sorularının yanıtını araştırıyor. Öğrenciler başvurularını e-Devlet sayfasından yapabiliyor. Burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan YÖKSİS öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. KYK burs başvuruları ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimiz içerisinde yer alıyor. e-Devlet KYK burs başvuru yapma sayfasına haberimiz içerisinden erişim sağlanabiliyor. İşte e-Devlet KYK burs başvuru yapma ekranı..

E DEVLET KYK BURS BAŞVURU YAPMA SAYFASI
 

2019 2020 KYK BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Burs, Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen para oluyor. Kurumdan burs ya da öğrenim kredisi alan öğrenciler,

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler, 

Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler, 
Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler, 
Yabancı uyruklu öğrenciler, 
Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri, 
Normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören öğrenciler, 
Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler, 
Açık öğretim ve uzaktan  eğitim öğrencileri,
Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, 
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler burstan yararlanamıyor.

BURS NEDEN KESİLİR?

Başarısız olması, 
Öğretim kurumundan ayrılması, çıkarılması veya geçici olarak uzaklaştırılması, 
Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, 
Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmemesi, 
Öğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski öğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada öğretimine bir yıl ara vermesi, 
Öğretim kurumunun kapatılması, 
Kurum yurtlarından süresiz çıkarılma cezası alması, 
Kesin hükümle mahkum olması 
hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

 

BURS NASIL İPTAL EDİLİR?

Burs/kredisi almakta olan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu  linkine ulaşarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirler.

Normal öğrenim süresi içerisinde öğrencinin kredisini tekrar talep etmesi halinde, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar kredi ödenmektedir.
Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaktan vazgeçen öğrenciye tekrar burs ödemesi yapılamaz, ancak talep etmesi halinde Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar tekrar öğrenim kredisi ödenir.
Kredi almaktan vazgeçen öğrenci, kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden iki yıl sonra başlamak üzere, kredi aldığı sürede ve aylık taksitler halinde öder.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX