0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ağustos 2019 Pazartesi 08:28:00 - Güncelleme:26 Ağustos 2019 Pazartesi 09:05:00

Türkiye'nin güvenli bölge hamlesi sonrası YPG, Esed'e koştu

Türkiye'nin Fırat’ın doğusunda ABD ile yaptığı güvenli bölge anlaşması sonrası terör örgütü PKK/YPG Esed'e diyalog çağrısı yaptı.

Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmaya başlanan güvenli bölge ile mevzi kaybeden terör örgütü YPG/PKK, Esed rejimine özerklik konusunda yeni görüşme istedi.

Türkiye’nin terör örgütü YPG/PKK’yı Suriye’de Fırat’ın doğusunda etkisiz hale getirmek için ABD ile yaptığı güvenli bölge anlaşması örgütün elini ayağına dolaştırdı. Türkiye’nin adımları karşısında ne yapacağını bilemeyen terör örgütü, zaman zaman çatıştığı Esad rejimine diyalog çağrısı yaptı. Terör örgütü eli kanlı rejimden işgal ettikleri bölgelerde sözde özerk yönetimi de tanımalarını istedi. Terör örgütü ile eli kanlı rejim daha öncede Suriye’de bulunan petrol gelirleri ve barajların paylaşılması konusunda da iş birliği yapmıştı. PYD’nin terör koridoruna büyük bir darbe indirecek olan “güvenli bölge” Türkiye’nin güney sınırının daha huzurlu hale gelmesini sağlayacak.

Kaynak: Akşam Gazetesi

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX