0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Ocak 2020 Salı 15:47:00 - Güncelleme:28 Ocak 2020 Salı 18:19:00

"Afganistan’da düşen uçakta CIA’nin Batı Asya yöneticisi Michael D'Andrea vardı"

İran'daki Mehr haber ajansının haberinde, Afganistan’da bir gün önce düşen Bombardier E-11A tipi uçakta, CIA’nin Batı Asya’daki yetkilisi Michael D’Andrea'nın hayatını kaybettiği öne sürüldü. Ayetullah Mike lakaplı D’Andrea, CIA'nın en gizemli yöneticisi olarak biliniyor.

Mehr haber ajansının Rus istihbaratına dayandırdığı haberinde, dün Afganistan'ın Gazni Velayeti'nde düşen Bombardier E-11A tipi uçağın içerisinde, CIA'nin Irak, İran ve Afganistan'daki operasyonlarının başında olduğu belirtilen Michael D'Andrea'nın olduğu iddia edildi.

NE YAŞANMIŞTI?

Afganistan'da dün öğle saatlerinde Taliban kontrolünde olan bölgeye askeri uçak düştü. Uçağın önce Ariana Havayolları'na ait yolcu uçağı olduğu ileri sürüldü ancak Ariana Havayolları CEO'su Mirwais Mirzakwal basına yaptığı açıklamada, düşen uçağın kendilerine ait olmadığını, planlanan tüm uçuşların normal şekilde gerçekleştiğini açıkladı. Akşam saatlerinde Afganistan'da bulunan ABD ordusunun (USFOR-A) sözcüsü Albay Sonny Leggett sosyal medyadan yayınladığı açıklamada "Bir adet ABD Bombardier E-11A Afganistan'ın Ghazni Vilayet'inde düştü. Kazanın nedeni araştırılırken, kazanın düşman ateşinden kaynaklandığına dair hiçbir delil yok. Daha fazla bilgi olunca paylaşacağız" dedi.

DHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX