0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Ağustos 2021 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:01 Ağustos 2021 Pazar 08:00:00

Yazın artan mantar enfeksiyonuna dikkat

İnsan vücudunda normal şartlarda çok sayıda mantarın yaşadığını belirten Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Işık Caner, "Sıcak havalarda terlemek, havuza ve denize girmek mantar enfeksiyonu riskini artırır. Enfeksiyon tedavisi 'antifungal' olarak adlandırılan ilaçlarla yapılıyor" dedi.

İnsan vücudunda normal şartlarda çok sayıda mantarın yaşadığını belirten Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Işık Caner, "Sıcak havalarda terlemek, havuza ve denize girmek mantar enfeksiyonu riskini artırır. Enfeksiyon tedavisi 'antifungal' olarak adlandırılan ilaçlarla yapılıyor" dedi. Mantarların sayısı aşırı artmadığı sürece herhangi bir sağlık problemine neden olmadığını anlatan Medicana International İstanbul Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Işık Caner, "Yaz ayları, ılık ve nemli ortamları seven mantarlar için mükemmel bir üreme ortamı oluşturur. Sıcak havalarda terlemek, havuza ve denize girmek mantar enfeksiyonu riskini artırır. Çok sayıda farklı mantar enfeksiyonu türü var. Her türde vücudun farklı kısımları etkileniyor. Sık karşılaştığımız türlerden biri olan Tinea, başlıca cilde hasar veriyor. Ciltte kızarma, çatlama ve soyulmaya neden olan Tinea; cildin aşırı derecede kaşınmasına ve su toplamasına yol açabiliyor. Tinea özellikle saçlı deri, ayak, kasık ve tırnaklarda ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Etiketler : İnsan vücudu Dermatoloji Uzmanı Işık Caner mantar
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX