0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Aralık 2020 Çarşamba 11:00:00 - Güncelleme:30 Aralık 2020 Çarşamba 11:00:00

Virüsün doğal ilacı D vitamini

Son yapılan araştırmalar, D vitamininin koronavirüsten korunmadaki önemli rolü yanında hastalığın tedavisindeki etkinliğini de ortaya koyuyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiren, Kovid-19’a karşı koruyucu kalkan olan D vitamini aynı zamanda koronavirüse yakalananların hastalığı daha hafif atlatmalarına katkı sağlıyor. Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, “Avrupa’da çok yaygın olan D vitamini eksikliğinin, Kovid-19 kayıpları ile ilişkili olabileceği hipotezinden yola çıkılarak yapılan bir çalışmada Kovid-19’dan etkilenen Avrupa ülkelerinde vitamin D durumu araştırılmış, ülkeler enfeksiyonun yüksek ya da düşük olma durumuna göre seçilmiş, Covid-19’un görülme sıklığı ve ölüm oranlarına ilişkin bilgi Dünya Sağlık Örgütü’nden alınmıştır” dedi. Kovid-19 ve diğer enfeksiyon hastalıklarından korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın, bunun için de D vitamini düzeyinin normal sınırlar içinde olmasının önemine dikkat çeken Garipağaoğlu, “Güçlü bir bağışıklık için yeterli ve çeşitli türden besinlerin tüketilmesi gerektiğini, normal bir D vitamini düzeyi için de güneş ışınlarından yeterince yararlanılması, eksikliğinde doktor kontrolünde destek alınması ve D vitamini ile zenginleştirilmiş besinlerin tüketilmesinin yararlı olacağını” ifade etti. 

Etiketler : D vitamini koronavirüs bağışıklık Muazzez Garipağaoğlu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX