0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Haziran 2021 Pazar 08:30:00 - Güncelleme:27 Haziran 2021 Pazar 08:30:00

Topuklu ayakkabıyla gelen hastalık: Halluks Valgus

Ayakkabı seçiminin ayak sağlığı için önemli olduğunu söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Onur Kocadal, özellikle kadınları topuklu ayakkabılar konusunda uyardı.

Ayakkabı seçiminin ayak sağlığı için önemli olduğunu söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Onur Kocadal, özellikle kadınları topuklu ayakkabılar konusunda uyardı. Uzun saatler dar bir ayakkabının içinde kalan ayaklarda Halluks Valgus oluştuğunu söyleyen Kocadal "Ayak başparmağının (halluks) lateral (yana doğru) sapması olarak tanımlanan bu sorunun ortaya çıkmasında dar ve sıkı ayakkabılar önemli bir etkeni oluşturuyor. Ayakların gün içinde uzun saatler boyunca aynı ayakkabı içerisinde kalması, ayakkabıların kalitesiz olması, hava almaması, seçilen ayakkabının ayak şekline tam olarak uymaması ayak sağlığını bozar ve "Halluks Valgus" gelişimine neden olabilir" dedi.

AĞRI GECEYSE GUT OLABİLİR

Doç. Dr. Onur Kocadal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halluks valgus semptomları arasında ayağın yanında gözle görülür yumru oluşması, ayak başparmağı üzerinde veya çevresinde hassasiyet hissi, baş parmağın altındaki kemikte nasır oluşması, ayak baş parmağını hareket ettirmede zorluk, yürürken ayak başparmağında ağrı bulunması yer alıyor. Ayak başparmağının sapması öncelikle yana doğru gerçekleşse de ilerleyen safhalarda ayak baş parmağının ucu ve tırnak da ön düzlemde yana doğru döner. Gut hastalığında da ayak başparmağı ekleminde kızarıklık ve şişlik görülür. Hasta gece şiddetli bir ağrıyla uyanır. Bu gibi durumlarda kişide halluks valgus değil gut hastalığı düşünülmelidir."

Etiketler : Ayakkabı seçimi topuklu ayakkabı Halluks Valgus Doç. Dr. Onur Kocadal
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX