0530 708 54 54
0530 708 54 54
05 Temmuz 2021 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:05 Temmuz 2021 Pazartesi 08:00:00

Tiroid şikayetlerini azaltan içecek: Yoğurtotu çayı

Erkeklere göre kadınlarda daha sık görülen tiroit bezi sorunları, birçok rahatsızlığa da zemin oluşturabilir. Tiroit bezi fonksiyonları, genel vücut sağlığı açısından da çok önemlidir.

Erkeklere göre kadınlarda daha sık görülen tiroit bezi sorunları, birçok rahatsızlığa da zemin oluşturabilir. Tiroit bezi fonksiyonları, genel vücut sağlığı açısından da çok önemlidir. Çünkü tiroit hormon düzeyindeki dengesizlik, diğer organ ve sistemlerin çalışmasını da olumsuz etkiler. Halsizlik, kilo alma ve kilo verememe gibi şikayetlerle ortaya çıkan tiroit hormonundaki düzensizlikler, kişinin yaşam kalitesini de düşürür. Bitkisel tedavi uzmanları bu hastalığın şikayetlerini azaltmak için 'yoğurtotu çayı'nı öneriyor. Halk arasında yapışkan otu, kazotu, sünnetlik otu ve çobansüzeği gibi isimlerle de bilinen yoğurt otu, tiroit ve haşimato rahatsızlığı olanların iyileşme sürecine destek oluyor. Antioksidan özellikleri bulunduğundan vücudun serbest radikallerden temizlenmesini sağlıyor. Yaşlanma karşıtı bir etki oluşturarak cilde elastikiyet kazandırıyor, kırışıkların oluşumunu geciktiriyor. Böbrekleriyle ilgili sorunlar yaşayanlara da yardımcı olduğu, taş ve kum dökme evrelerinde olanlara iyi geldiği de söyleniyor.

GÜNDE İKİ KEZ İÇİLMELİ

Bir su bardağı kaynar suyun içine bir çay kaşığı yoğurtotu atın ve bu şekilde 3-5 dakika demlenmesini bekleyin. Ardından çayı süzün, içindeki yoğurtotlarını çıkarın. Bu çayı günde iki kez içmek yeterlidir.

Etiketler : tiroit bezi sorunları hormon düzeyin Halsizlik kilo alma ve kilo verememe
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX