0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ocak 2022 Çarşamba 07:30:00 - Güncelleme:12 Ocak 2022 Çarşamba 07:30:00

Süt dişi çıktığı andan itibaren dişler temizlenmeli

Uzmanlar diş fırçalama alışkanlığının çok küçük yaşta edinilmesi gerektiğini belirterek, "Süt dişi çıktığı andan itibaren temiz bir tülbent, gazlı bez ya da parmak fırça yardımıyla dişler mutlaka temizlenmelidir" dedi.

Uzmanlar diş fırçalama alışkanlığının çok küçük yaşta edinilmesi gerektiğini belirterek, "Süt dişi çıktığı andan itibaren temiz bir tülbent, gazlı bez ya da parmak fırça yardımıyla dişler mutlaka temizlenmelidir" dedi. Dt. Ayça Gül Değişmiş, çocukluktan başlayan alışkanlığın çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "İlk süt dişi çıktığı andan itibaren temiz bir tülbent, gazlı bez ya da parmak fırça yardımıyla dişler mutlaka temizlenmelidir. Çocuk fırça tutabilecek yetkinliğe geldiğinde 3 yaşa kadar macunsuz fırçalama yapılmalı, mutlaka anneden ya da babadan yardım almalıdır. 3 yaştan sonra çocuğun tükürme yetisi geliştiyse yaşına uygun bir macun kullanılabilir. Fırçamızı en geç 3 ayda bir değiştirmeliyiz. 6 ayda bir de hiçbir şikayetimiz olmasa bile diş hekimine muayene olmak erken teşhis için çok önemlidir" dedi.

Etiketler : Süt dişi macun Dt. Ayça Gül Değişmiş
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX