0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Haziran 2021 Pazartesi 09:30:00 - Güncelleme:28 Haziran 2021 Pazartesi 09:30:00

Stres ve kaygının azı çocukları motive ediyor

Belirli dozda stres ve kaygının yapılan işe karşı motive edici olduğunu ifade eden uzmanlar, belirli düzeyin üstüne çıkan stres ve kaygının normal süreci bozduğuna dikkat çekiyor.

Belirli dozda stres ve kaygının yapılan işe karşı motive edici olduğunu ifade eden uzmanlar, belirli düzeyin üstüne çıkan stres ve kaygının normal süreci bozduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar performans kaygısının günlük hayatta da yaşandığına dikkat çekerek, eğer ilk oturum sınavı beklendiği gibi geçmediyse gelecekteki sınavlara odaklanılmasını tavsiye ediyor. Uzman Klinik Psikolog Cemre Ece Gökpınar, belirli bozda stres ve kaygının yapılan işe karşı motive edici olduğunu ifade etti. Gökpınar, "Ancak belirli miktarın üstüne çıkan stres ve kaygı, çocuğun normal sürecini bozar. Aslında yapacağı işi yapmasına engel olur. Stres ve kaygı hepimizde var olan ve hepimizin yaşayabileceği geçici durumlardır. Stres ve kaygıyı inkâr etmememiz ve bunu tetikleyen düşünceyi bulmamız gerekir" diye konuştu.

Etiketler : sitres jaygı çocuklar motive
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX