0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Şubat 2020 Cuma 13:25:00 - Güncelleme:28 Şubat 2020 Cuma 15:15:00

Son dakika... Başkan Erdoğan, Putin ile görüştü

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. İletişim Başkanı Altun, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le telefon görüşmesinde iki liderin en kısa sürede yüz yüze görüşmeleri kararlaştırıldı" ifadelerini kullandı. Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Trump, Macron, Merkel ve Boris Johnson'la da görüşme yapacağını duyurdu.

İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le telefon görüşmesinde iki liderin en kısa sürede yüz yüze görüşmelerinin kararlaştırıldığını belirtti.

İletişim Başkanı Altun: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le telefon görüşmesinde iki liderin en kısa sürede yüz yüze görüşmeleri kararlaştırıldı." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. 

Kremlin'den yapılan açıklamada da iki liderin görüşme ayarlama konusunda mutabık olduğu belirtildi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ''İdlib konusunda Putin ve Erdoğan arasındaki anlaşmalara bağlıyız'' dedi. Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüştüğü bildirildi. Bir açıklamada Kremlin'den geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Yakın zamanda üst düzey görüşme için anlaşma sağlandı" ifadeleri kullanıldı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise, Türk ve Rus heyetlerinin saat 16'da bir kez daha görüşeceği ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib'de rejim saldırısında 33 Türk askerinin şehit olmasına sonrası açıklama yaptı.

"TEMASLAR HER GÜN SÜRÜYOR"

Lavrov'un açıklamalarından satır başları şöyle:

''İdlib konusunda Putin ve Erdoğan arasındaki anlaşmalara bağlıyız. Teröristlerle ılımlı muhaliflerin birbirinden ayrılması ortak hedefimiz olmalı. Bu hedefin gerçekleştirilmesi için yapılacakları ortaya koymak birincil önceliğimiz olmalı. Türk ordusu ile her gün temaslar sürüyor. Dünkü koordinasyon bilgileri Suriye ordusuna iletilmişti.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX