0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Ağustos 2021 Pazartesi 07:30:00 - Güncelleme:02 Ağustos 2021 Pazartesi 07:30:00

Solunum maskesi takmak daha korunaklı

Pandemi döneminde kapalı ortamlarda cerrahi tip maskeden ziyade solunum maskesi takılmasının daha faydalı olacağını belirten Prof. Dr. Ahmet Özbek, "Ancak pandemi sonrası cerrahi tip maskeler yeterli korumayı sağlayacaktır" dedi.

Pandemi döneminde kapalı ortamlarda cerrahi tip maskeden ziyade solunum maskesi takılmasının daha faydalı olacağını belirten Prof. Dr. Ahmet Özbek, "Ancak pandemi sonrası cerrahi tip maskeler yeterli korumayı sağlayacaktır" dedi. Pandemiyle birlikte hayatımıza giren maskeleri genel olarak 'cerrahi maskeler' ve 'solunum maskesi' olarak iki gruba ayırmanın doğru olacağını kaydeden Özbek, "Cerrahi maskeler tıbbi müdahalelerde sıklıkla kullanılır. Bu maskelerin asıl amacı, hastayı sağlık çalışanlarından bulaşabilecek olan enfeksiyon etkenlerinden korumaktır. Solunum maskeleri cerrahi maskelere göre yüzü daha iyi sarmakta ve kaplamaktadır. Havanın girişini filtrelediği gibi çıkan havayı da filtreleyerek iki taraflı bir koruma sağlamaktadır" dedi.

Etiketler : Pandemi dönemi cerrahi tip maske Prof. Dr. Ahmet Özbek
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX