0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Mart 2021 Cuma 11:03:00 - Güncelleme:12 Mart 2021 Cuma 11:03:00

Sofralardan tuzlukları kaldırın

Uzmanlar, günlük alınması gereken maksimum tuz miktarının 6 gram olması gerektiğini ifade ederek, Türkiye'de günlük tüketilen tuz miktarının ortalamanın çok üzerine çıkarak 18 grama yaklaştığını belirtti.

Nefroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Şumnu, "Daha sağlıklı bir hayat için sofralardan tuzlukları kaldırın. Hemen her gıda, yapısında tuz içerir. Dolayısıyla yemeklere tuz eklemesek bile tuz tüketiyoruz. Tuzu sınırlandırarak inme, hipertansiyon, böbrek taşı gibi birçok hastalık riskini azaltabiliriz" şeklinde konuştu. Diyetteki, tuzun azaltılmasının inme, hipertansiyon, böbrek taşı gibi birçok hastalığın riskini ciddi olarak azalttığına dikkati çeken Şumnu, "Daha sağlıklı bir hayat için sofralardan tuzlukları kaldırın. Hemen her gıda, yapısında tuz içerir. Dolayısıyla yemeklere tuz eklemesek bile tuz tüketiyoruz. Tuzu sınırlandırarak inme, hipertansiyon, böbrek taşı gibi birçok hastalık riskini azaltabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler : sofra tuz sağlık
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX