0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Eylül 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:18 Eylül 2018 Salı 00:00:00

Sivilcenin düşmanı pancar yaprağı

Havuç suyuyla karıştırılarak içilen pancar yaprağının suyu, başta sivilce olmak üzere ciltteki sorunları ortadan kaldırıyor. Bağışıklığı güçlendiriyor, stresi önlüyor. 

Pancar yaprakları içerisinde, kendisinden kat kat fazla protein, fosfor ve çinko, B6 vitamini, magnezyum, potasyum, bakır ve manganez ve bol miktarda antioksidan bulunmaktadır. Pancar yaprağı düzenli olarak tüketildiğinde doğal ilaç yerine geçtiği bilinmektedir. Yapılan araştırmalar osteoporozun önlenmesine yardımcı olduğunu, kemiklerin kuvvetini artırmak için kalsiyumla birlikte çalıştığını ve ayrıca alzheimer hastalığıyla savaşmada rol oynayabileceğini gösterdi. 

B VİTAMİNİ ZENGİNİ

Kırmızı pancar yaprağı, haşlanarak ciltte bulunan yaralara soğuk şekilde uygulandığında ve belli süre bu şekilde bekletildiğinde hücre yenilenmelerini artırarak yaraların çok daha hızlı iyileşmesini sağlamaktadır. İçerisinde bulundurduğu B vitaminiyle fosfor sayesinde meydana gelen stresli durumların önüne geçmektedir. Başta çocuklar olmak üzere birçok kişide bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli etkilerde bulunur. Yaprağın bu faydasından yararlanmak için bol bol ve sık sık tüketmeniz gerekmektedir. 

YARALARI İYİLEŞTİRİR

Özellikle havuç suyuyla pancar suyu karıştırıldığında alyuvarları daha hızlı çoğaltır. Mide ve bağırsaklardaki rahatsızlıkları tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Karaciğer hastalıklarını önler varsa tedavisinde yardımcı olur. İçerisinde bulunan B vitamini ve fosfor sayesinde ciltle bulunan sivilceleri yok eder. Pişirilip ezilmişi  vücuttaki yaralara, morluklara ve şişliklere sarıldığında tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Bu bitki, lösemi, kanser ve verem gibi ciddi hastalıklardan koruyarak, tedavisine yardımcı olacaktır. Bu nedenle düzenli bir şekilde hastalık boyunca tüketilmesi gerekir. 

KAN YAPICI ÖZELLİĞİ VAR 

Herhangi bir hastalık nedeniyle ya da doğal olarak kansız olanların kırmızı pancar yaprağını dolaylı ya da doğrudan tüketmeleri durumunda kan yapımı daha da hızlanır. Bu etkiyi görebilmek için kırmızı pancar yaprağını düzenli bir şekilde tüketmelisiniz. 

ŞEKER HASTALARI TÜKETMEMELİ

Kırmızı pancar yaprağı, birçok şekilde tüketilebilmektedir. Kavrulur, salata yapılarak ya da doğrudan yenebilir. Yetişkin bir kişi için günde 400 gramdan daha fazla pancar tüketmek maksimum bir değerdir. Kırmızı şeker pancarı, tamamen bitkisel bir ürün olduğu için insanlarda çok ciddi sorunlara ya da yan etkilere neden olmamaktadır. Bu nedenle yetişkin bir insanın günlük olarak 500 gramdan daha fazla olmayacak şekilde kırmızı pancar yaprağı yemesi herhangi bir soruna neden olmayacaktır. Özellikle şeker hastalarının şeker pancarı yaprağını yemekten kaçınmaları gerekir. Aksi durumda ciddi sağlık problemleri ortaya çıkabilir.

BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIR

Mide ve bağırsaklara iyi gelir. Pancar yaprağının mide ve bağırsaklarda oluşan rahatsızlıkları tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Mide ekşimesini yatıştırır. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX