0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Temmuz 2021 Pazar 09:00:00 - Güncelleme:18 Temmuz 2021 Pazar 09:00:00

Sıcakta kolonya ve parfüm kullanmayın

Yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan güneş lekelerinin oluşumunu önlemek amacıyla cilt yapısına uygun güneş kremleri kullanılmalı.

Yaz aylarında sıklıkla karşılaşılan güneş lekelerinin oluşumunu önlemek amacıyla cilt yapısına uygun güneş kremleri kullanılmalı. Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Efşan Gürbüz Yontar "Cilt lekeleri daha çok güneşin etkisiyle oluşmaktadır. Ancak ileri yaş, gebelik, hormon tedavileri gibi sebeplere bağlı olarak da gelişebilmektedir. Lekeler daha çok yanak, çene ve dudak üstünde yerleşim göstermektedir" dedi. Güneş lekelerinden korunmak için en az 30 güneş koruma faktörüne sahip olan bir güneş kreminin kullanılması gerektiğini belirten Yontar sözlerini şöyle sürdürdü;

"Güneş lekelerine karşı ilk önlem güneş koruyucu krem kullanımıdır. Güneş koruyucu kremler en az 30 güneş koruma faktörüne sahip olmalı ve özellikle yaz aylarında her iki saatte bir tekrarlanması gerekmektedir. Cilde uygulanan bazı ürün ya da işlemler de leke oluşumunu artırmaktadır. Pandemi nedeniyle sıklıkla kullanılan ve iyi bir dezenfektan olan kolonyanın özellikle güneş ile temas eden vücut bölümlerine sürülmemesi gerekmektedir. Bu kural ıslak mendil ve parfüm için de geçerlidir. Ayrıca kadınların lazer epilasyon, cilt bakımı ve cilde yönelik kimyasal işlemler yaptırdıktan sonra leke gelişimini önlemek adına güneşten korunmaları gerekmektedir."

Etiketler : Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Efşan Gürbüz Yontar parfüm kolonya
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX