0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Nisan 2021 Perşembe 08:30:00 - Güncelleme:29 Nisan 2021 Perşembe 08:30:00

Sahurda bir şey yemeseniz bile dişleri fırçalayın

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Üstün, sahurda bir şey yenilmese bile ağızdaki mikroorganizmaların çoğalmaya devam ettiğine dikkati çekerek, "Bu yüzden dişler mutlaka fırçalanmalıdır" dedi.

Sadece dişlerin fırçalanmasının ağızdaki mikroorganizmaları yeteri kadar uzaklaştıramadığını vurgulayan Üstün, diş ipi ve ara yüz fırçasının mutlaka kullanılması gerektiğini bildirdi. Üstün şunları dile getirdi: "Ağız kokusuna sebep olan bakterilerin önemli bir kısmı dil kökümüzde bulunur. Dil fırçalarıyla dilimizin temizlenmesi oluşacak kokuyu önemli derecede azaltacaktır. Ramazanda yapılan önemli hatalardan birisi 'Sahurda bir şey yemedim, bu yüzden dişlerimi fırçalamama gerek yok.' diye düşünmeleridir. Sahurda bir şey yenilmese bile ağızdaki mikroorganizmalar çoğalmaya devam etmektedir. Bu yüzden sahurda dişler mutlaka fırçalanmalıdır. Asitli içeceklerin ve rafine gıdaların tüketimi azaltılmalı, baklagiller gibi lifli gıdaların tüketimi artırılmalıdır. İftardan sahura da bol bol su tüketilmeli."

Etiketler : sahur diş fırçalama Ağız kokusu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX