0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ağustos 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:27 Ağustos 2019 Salı 01:35:00

Kireçlenmeye karşı ardıç kürü

Şiddetli ağrıya yol açan kireçlenmeden kurtulmak için yabani elma çiçeği, karahindiba, ardıç ve kimyonla hazırlanan kürleri deneyin. 

Eklemlerin iltihaplanması sonucu görülen bir sağlık sorunu olan ‘kireçlenme’, genellikle kemiklerin uç kısmında bulunan koruyucu kıkırdak doku hacminin zamanla erimesiyle meydana gelir. Vücuttaki herhangi bir ekleme hasar verebilen kireçlenme, genellikle el, diz, bacak ve kalçadaki eklemleri etkiler. Bitkisel tedavi uzmanları bu hastalığa karşı şu kürleri öneriyor: 

Yabani elma çiçeği suda demlendikten sonra süzülerek dinlendirilir. Elde edilen sıvı, ıhlamur suyuyla karıştırılır. 

Bir fincan karahindiba ve nane, 4 fincan su içinde kaynatılırarak günde 3 kez içilir. Ayrıca pişirilerek lapa haline getirilmiş hindibayı kireçlenme olan eklemlerinize 2 saatte bir yenileyerek uygulayabilirsiniz. 

• Siyah nohut, tarakotu ve kimyondan zeytinyağlı yemekler pişirilir. Bu yemekler tedavi süresince haftada 3 gün yenir. Mideye ağır geldiği takdirde üstüne gül şerbeti içilir. 

• Köknarın tomurcukları suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvı bir süre dinlendirilir. Bu sıvı, pamuklu bir havluyla vücuda masaj yapılır. 

• 400 gram ardıç tohumu, bir kilo balla karıştırılır ve günde 3 öğün, aç karnına, bir tatlı kaşığı yenir. 

• Yarım fincan doğranmış havuç, 3 gram tarçın, bir gram karabiber ve 3 gram kuru zencefil 2 fincan suyun içinde kaynatılır. Elde edilen karışım bir ay boyunca günde 2 defa içilir. 

• Çeyrek fincan doğranmış yeşil soğan, 2 fincan su içinde kaynatılarak günde 3 kez içilir. Aynı yöntem ve miktarla elde edilecek maydanoz çayı da kireçlenmeye iyi gelmektedir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX