0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Ocak 2022 Pazartesi 08:30:00 - Güncelleme:03 Ocak 2022 Pazartesi 08:30:00

Kaygılar kalp krizi riskini 13 kat artırır

Ciddi mali sıkıntı yaşadıklarını belirten kişilerde kalp krizi geçirme riskinin, çok az stres yaşayan ya da hiç yaşamayanlardan 13 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Ciddi mali sıkıntı yaşadıklarını belirten kişilerde kalp krizi geçirme riskinin, çok az stres yaşayan ya da hiç yaşamayanlardan 13 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekeriya Nurkalem, "Depresyondaki kalp hastalarının daha büyük risk altında olduğunu biliyoruz. Onların uygun müdahalede bulunmak üzere sevk edilebilmesi için çok daha erken teşhis etmemiz gerekiyor. Danışmanlık ve güvence ile kardiyak rehabilitasyon da önemli bir rol oynuyor. Hastalara genellikle kalp krizinden sonra stres danışmanlığı verilmekte. Oysa kriz yaşanmadan önce bu hizmet verilmeli. Genel fiziksel muayene sırasında stres, depresyon ya da anksiyete hakkında daha çok soru sormalıyız. Bu tıpkı sigara kullanımını sormak gibi rutin bir uygulama haline gelmelidir" diye konuştu.

Etiketler : Kaygılar Prof. Dr. Zekeriya Nurkalem kalp krizi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX