0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Nisan 2022 Pazar 07:57:00 - Güncelleme:10 Nisan 2022 Pazar 07:58:00

İftar ile sahur arasında ‘üç öğün' formülü

Sahur ile iftarda tüketilen besinlerin miktar ve çeşidine göre vücutta kan yağları yükselebiliyor, kolesterol artıyor ve kan şekeri düzensizlikleri görülebiliyor.

Sahur ile iftarda tüketilen besinlerin miktar ve çeşidine göre vücutta kan yağları yükselebiliyor, kolesterol artıyor ve kan şekeri düzensizlikleri görülebiliyor. Prof. Dr. Aydan Ercan, "Normalde ara öğünlerimiz ana öğünlerimize eşlik etmekte ve açlık-tokluk metabolizmamızı kontrol altında tutarken birdenbire beslenme düzenimiz etkileniyor. Bu durum ramazanda ya da sonrasında bireylerin enerji alımlarına, besin alımlarına bağlı olarak vücut ağırlıklarında olumsuz değişikliklere neden olabiliyor." dedi. Ercan, "Düzgün ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için normal beslenmeye benzer olarak 3 öğünlük bir beslenme ilkesiyle hareket etmeliyiz. Sahuru kahvaltı gibi düşündüğümüzde öğle yemeğini iftar gibi görmeliyiz. Akşam yemeğini de yatmadan önce sahura kadar geçecek sürede metabolizmamızı çalıştırmaya devam edecek bir ara öğün yaparak gerçekleştirmeliyiz. Uzun süreli açlığı dengeleyebilecek bir besin alımı yapmalıyız. Bunu ara öğünler şeklinde de yapabiliriz" diye uyardı.

Etiketler : İftar ile sahur arası 3 öğünlük bir beslenme Prof. Dr. Aydan Ercan
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX