0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Temmuz 2021 Cuma 07:00:00 - Güncelleme:23 Temmuz 2021 Cuma 07:08:00

Hızlı kilo vermek kalıcı sorunlara yol açar

Her zaman olduğu gibi yaz aylarında da sağlıklı beslenme kurallarına dikkat ederek hem formumuzu koruyup hem de sağlıklı kalabiliriz.

Yaz sıcaklarının yaşandığı bu günlerde beslenmemize daha çok özen göstermemiz gerektiğinin altını çizen ve sosyal medyadaki kısa zamanda hızlı kilo kaybını hedefleyen düşük kalorili diyetlerin vücudumuzda kalıcı harabiyetlere yol açabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Gökçenur Aşık, "Daha çok kas ve su kaybına neden olan bu diyetler hem bizi halsiz bırakmakta hem de metabolizmamız üzerine olumsuz etkileri bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

KAHVALTINIZI MUTLAKA YAPIN

Güne mutlaka kahvaltı ile başlanması ve öğün atlamadan günün bütün öğünlerinin düzenli bir şekilde yapılması gerektiğinin önemini vurgulayan Dyt. Gökçenur Aşık, şu bilgileri paylaştı; "Aksi halde kan şekerimizde dengesizlikler ortaya çıkar ve porsiyon kontrolünü kaybedebiliriz. Kahvaltıyı atlarsak ya da karbonhidrat ve yağ ağırlıklı bir kahvaltı yaparsak, yazın sıcağında metabolizmamızı yorar, dikkat eksikliği, halsizlik, bitkinlik yaşarız. Çabuk yorulur ve baş ağrısı gibi sorunlar yaşamaya başlarız. Yaz aylarında yapılacak kahvaltıda az yağlı peynirler, az tuzlu zeytin ve taze sebzeler bulunmalı, kafein içeren içecekler yerine de yarım yağlı süt, meyve suyu, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir."

Etiketler : beslenme sağlık form kilo
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX