0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Temmuz 2021 Pazar 09:30:00 - Güncelleme:11 Temmuz 2021 Pazar 09:30:00

Hemoroid sanılan şey aslında rektum kanseri olabilir

Pandemi nedeniyle sağlıklı yeme alışkanlığının büyük ölçüde yitirilmesi ve hareketsizlik, hemoroide davetiye çıkardı. Op. Dr. İsmail Hakkı Ocak, "Hastaların çoğu utanıp, tedavi olmaktan çekiniyor. Oysa kimi zaman hemoroid sanılan şey aslında rektum kanseri olabilir" dedi.

Pandemi nedeniyle sağlıklı yeme alışkanlığının büyük ölçüde yitirilmesi ve hareketsizlik, hemoroide davetiye çıkardı. Op. Dr. İsmail Hakkı Ocak, "Hastaların çoğu utanıp, tedavi olmaktan çekiniyor. Oysa kimi zaman hemoroid sanılan şey aslında rektum kanseri olabilir" dedi. Op. Dr. Ocak, hastalığın belirtileri ve türlerine ilişkin şu bilgileri verdi: "Başlangıçta sadece kanama ile kendini gösteren hemoroid, hastalığın ilerleyen dönemlerinde makatta şişme, ağrı ve kaşıntıya neden olur. Makat bölgesinden kan gelmesinin farklı sebepleri de olabilir. Hemoroid gibi rektum kanseri de kanama yapabilir. Bu nedenle kanamayı dikkate almak gerekir." Hemoroidin bir kanser belirtisi olmadığına ancak makat çatlağı, anal fistül, makat apsesi, rektum ve bağırsak kanseri gibi hayatı tehdit eden ciddi rahatsızlıkların da hemoroid oluşan bölgede geliştiğine dikkat çeken Op. Dr. Ocak, "Hemoroid şikâyeti olan hastaların maalesef çok az bir kısmı doktora başvuruyor. Oysa bu tarz şikayetleri olan hastalar genel cerrahi uzmanı tarafından mutlaka muayene edilmeli. Tedavide ise ilk muayene yol göstericidir. Kliniğimizde gelen hastalarımıza mutlaka anoskop denilen ve makat içindeki 5-6 cm mesafeyi değerlendirmemize yarayan ışıklı bir aletle muayene yapıyoruz. Gerekli durumlarda hastadan kolonoskopi de isteyebiliyoruz" dedi.

Etiketler : Hemoroid Op. Dr. İsmail Hakkı Ocak Pandemi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX