0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Temmuz 2021 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:23 Temmuz 2021 Cuma 08:00:00

Havuz sonrası gözlerde batma hissi varsa dikkat!

Yaz ile birlikte birçok hastalık geride kalsa da sıcak mevsimlere özgü bambaşka hastalıklarda ciddi bir artış gözlemleniyor. Bu hastalıkların başında gelen göz enfeksiyonları, özellikle de havuz kullanımına bağlı olarak bir salgına dönüşebiliyor.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemal Yıldırım, "En çok karşılaşılan sorunların başında ise konjonktivit gelmektedir. Klorlama veya farklı dezenfeksiyon işlemleriyle sterilizasyonu sağlanmayan havuzlardan bulaşan virüs, bakteri ve parazit gibi mikroorganizmalar sebebiyle ortaya çıkar. Genel olarak; gözlerde sulanma, yanma, kızarıklık, gözlerde batma hissi, kaşıntı, lens kullanılıyorsa zorlanma, göz çevresinde yapışkan ince bir tabaka şeklinde kendini belli eden konjonktivit problemi aynı zamanda ışığa karşı hassasiyete sebep olur. Bu şikayetleri yaşayan kişilerin mutlaka uzman bir göz doktoruna başvurması gerekir. Çünkü ihmal edildiğinde çok daha ciddi sorunlara sebep olabilir" dedi.

Etiketler : göz hastalıkları konjonktivit sağlık haberleri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX