0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Temmuz 2022 Salı 07:30:00 - Güncelleme:19 Temmuz 2022 Salı 07:30:00

Havaların ısınmasıyla böbrek ve idrar yolları taşlarına dikkat

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hastanelerde böbrek ve idrar yollarında oluşan taşlardan dolayı vaka artışlarının olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Alper Başakcı, bol su tüketiminin önemini hatırlattı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hastanelerde böbrek ve idrar yollarında oluşan taşlardan dolayı vaka artışlarının olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Alper Başakcı, bol su tüketiminin önemini hatırlattı. Böbrek ve idrar yollarındaki taşların neden oluştuğunu ve tedavi yöntemlerini açıklayan Op. Dr. Alper Başakcı "Özellikle havaların ısındığı şu dönemlerde hastaların acil servisimize ve polikliniğimize en çok başvurma sebepleri arasında böbrek taşı ve idrar yolları taşları rahatsızlığı yer alıyor. Hastalarda suyu az içmesine bağlı olarak yan ağrısı, idrarda yanma, kanama şikâyeti oluşuyor. Böbreğin içindeki sıvının az olmasından dolayı biriken mineraller taş oluşumuna neden oluyor. Gelen hastalarımızı değerlendirdikten sonra muayene ediyor sonra çeşitli tahliller istiyoruz. En son gerekir ise ultrason veya tomografi çektiriyoruz, bu şekilde taşın nerede olduğunu, onun dışında da böbrekte veya başka bir yerde bir sıkıntı var mı, yok mu diye değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Etiketler : böbrek ve idrar yolları taş sıcak hava
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX