0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mart 2021 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:22 Mart 2021 Pazartesi 08:00:00

Hava kirliliği kör edebilir

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özsütçü, hava kirliliği ve küresel ısınmanın kalp ve akciğer kadar göz üzerinde de yıkıcı etkisi olduğunu belirterek, "Havadaki zararlı gaz ve partiküllerdeki artış, gözün ön yüzeyinde tahriş, kızarıklık, yabancı cisim hissine yol açıyor.

Tedavi ihmal edildiğinde görme bulanıklığına ve görme kaybına giden sonuçlara sebep olabiliyor" ifadelerini kullandı. Özsütçü, özellikle kontakt lens kullananları hava kirliliğinin olumsuz etkileri konusunda uyararak, "Hava kirliliğine bağlı gözün ön yüzeyi rahatsızlığı kontakt lens kullananlar daha fazla hissediyor" bilgisini verdi. Havada bulunan kimyasal partiküllerin retinaya toksik etkisi ve yaşa bağlı makula dejeneransı (sarı nokta hastalığı) riskinde artış görüldüğünün altını çizen Prof. Dr. Mustafa Özsütçü, çalışmalara devam edilen bir diğer konunun ise hava kirliliğinin yarattığı uzun vadede glokom denilen hastalığa sebep olan göz içi basıncının artışı olduğunu bildirdi.

Etiketler : kirli hava hava kirliliği göz hastalıkları
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX