0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Temmuz 2021 Salı 07:30:00 - Güncelleme:27 Temmuz 2021 Salı 07:30:00

Güneş ışığında kuş kanadı hastalığı riski var

Uzmanlar, göz sağlığı için yaz aylalarında yapılmaması gereken beş hataya değinerek, "Özellikle yaz mevsiminde cildimiz kadar göz sağlığımıza da aynı özeni göstermeliyiz." dedi.

Uzmanlar, göz sağlığı için yaz aylalarında yapılmaması gereken beş hataya değinerek, "Özellikle yaz mevsiminde cildimiz kadar göz sağlığımıza da aynı özeni göstermeliyiz." dedi. Göz Doktoru Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu, "Güneşe çıplak gözle bakmak, güneşin en dik geldiği saatlerde dolaşmak, kalitesiz güneş gözlükleri takmak, hekiminiz tarafından tavsiye edilen göz damlalarına ara vermek, havuza ve denize kontakt lensle girmek yazın en sık yapılan 5 hatanın başında geliyor. Bu riskli davranışların sonuçları ağır olabilir. Özellikle yaz mevsiminde cildimiz kadar göz sağlığımıza da aynı özeni göstermeliyiz" ifadelerini kullandı. Güneşe doğrudan bakmanın gözün neredeyse tüm tabakalarını olumsuz etkilediğini dile getiren Hacıağaoğlu, "Güneşe doğrudan bakmak UV-A ve UV-B'ye maruziyeti artırarak gözün ön saydam tabakası olan korneada yanıklar oluşturabilir ve konjonktivada halk arasında kuş kanadı denilen pterjiyum hastalığına neden olabilir. Katarakt gelişimini hızlandıran bu davranış gözün ağ tabakası retinada ise kalıcı değişikliklere neden olarak görme kaybına yol açabiliyor" dedi.

Etiketler : kuş kanadı hastalığı güneş ışığı Göz Doktoru Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX