0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Eylül 2019 Pazartesi 12:04:00 - Güncelleme:16 Eylül 2019 Pazartesi 16:19:00

Başkan Erdoğan kritik zirve öncesi Putin ve Ruhani ile görüştü

Son dakika haberi; Suriye’deki gelişmelerin ele alınacağı Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesi bugün Ankara’da yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi öncesi görüşmesi sona erdi. Başkan Erdoğan, Ruhani'nin ardından Ankara'ya gelen Putin ile de görüştü. Ana gündemiİdlib oluşturacak. Türkiye 3 konuyu gündeme getirecek: Göçü durdurmak, kalıcı ateşkes ve terör örgütleri...

"Türkiye-Rusya Federasyonu-İran Üçlü Zirvesi", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla bugün Ankara'da düzenlenecek.

İletişim Başkanlığından Astana formatında Beşinci Üçlü Zirve Toplantısı'na ilişkin yapılan açıklamada, "İdlib başta olmak üzere, Suriye'deki gelişmelerin değerlendirilmesi, çatışma ortamının sona erdirilmesi, mültecilerin gönüllü geri dönüşleri için gereken şartların temini ile kalıcı bir siyasi çözümün tesisi amacıyla gelecek dönemde atılacak müşterek adımların istişare edilmesinin amaçlandığı" bildirilmişti.

Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin, zirve vesilesiyle ikili görüşmeler yaparak ikili ilişkileri, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele alması da öngörülüyor.

Ruhani Çankaya'da

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Çankaya Köşkü'ne gelişinde kapıda karşılandı.

Daha sonra Erdoğan ve Ruhani ile ikili görüşme gerçekleştirdi.



PUTİN ANKARA'DA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesine katılmak üzere Ankara'ya geldi. Putin'i taşıyan uçak saat 13.40 sularında Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Putin havalimanından Çankaya Köşkü'ne geçti ve burada Başkan Erdoğan tarafından karşılandı. Çankaya Köşkü'nün girişinde gazetecilere poz veren Erdoğan ve Putin, ardından üçlü zirve öncesi yapılacak ikili görüşme için Çankaya Köşkü'ne geçti. İki lider yaklaşık 1,5 saat görüştü. İkili görüşmeler sonrasında liderler üçlü zirvede bir araya gelecek..

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX