0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:20 Mayıs 2019 Pazartesi 08:00:00

'Saldırılar bitmiş değil'

19 Mayıs ruhuyla 2023 hedeflerine koşmaktan vazgeçmeyeceklerini belirten Başkan Erdoğan, 'Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası halen bitmiş değildir. Ama biz arkasındaki tezgahı çok iyi biliyoruz 'dedi. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinesinde, Samsun Tütün İskelesi'nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri'ne katılarak, vatandaşlara hitap etti. 

HEDEFLERİMİZE BAĞLIYIZ

2011 yılında, milletin önüne konulan 2023 hedeflerine Türkiye’nin adım adım yaklaşmasının ardından peş peşe saldırılara maruz kaldıklarını belirten Erdoğan, “Cumhuriyet tarihinin en iddialı demokrasi ve kalkınma hedeflerini ifade eden 2023 vizyonu, bugüne kadar hep kılavuzumuz oldu. Türkiye'nin özgürlüklerde ve ekonomide geldiği seviye 2023 hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı gösteriyor. Bununla birlikte son 6 yılda üst üste yaşadığımız badirelerin enerjimizi ve kaynaklarımızı mecburen krizleri çözmeye yöneltmemiz sebebiyle, bizi biraz yavaşlattığı da bir gerçektir.  Her şeye rağmen 2023 hedeflerimize bağlıyız ve takibini her alanda sıkı bir şekilde yapıyoruz. 

AZMİMİZİ YENİLİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bunun için özel bir ekip kurduk. Bakanlarımızdan belediyelere kadar, tüm kamu kurumlarının performanslarını çeyrek dilimler halinde izliyor ve raporluyoruz. Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası halen bitmiş değildir. Her gün içeride ve dışarıda ülkemize kurulan bir tuzağı bozuyor, daha güçlü bir gelecek için azmimizi yeniliyoruz” dedi. Türkiye’ye kurulan tezgahların farkında olduklarına dikkat çeken Erdoğan, “Her ne kadar birileri hala Suriye meselesini Suriyelilerin, Irak meselesini Iraklıların, Bosna meselesini Boşnakların, Doğu Akdeniz meselesini Kıbrıslıların, Kuzey Afrika meselesini Libyalıların, Tunusluların, Cezayirlilerin meselesi sanıyor olsa da biz işin esasının öyle olmadığını çok iyi biliyoruz. 

KARALAMA KAMPANYALARI

Birileri hala döviz kurunu, faizi, enflasyonu uluslararası piyasalarda aleyhimizde oluşturulan havayı, gizli-açık ambargoları, yaptırım tehditlerini, hukuksuz nice işlemleri kendi mecrasında yürüyen işler gibi görüyor olabilir ama biz arkasındaki tezgahı çok iyi biliyoruz. Eğer bugün uluslararası alanda karalama kampanyalarına maruz kalıyorsak, sebebi milletimizin bu coğrafyadaki bin yıllık varlığını sürdürmek konusundaki kararlılığını temsil ediyor olmamızdır” değerlendirmesinde bulundu. 

HAKK'A VE HALKA İNANIYORUZ

2023 hedeflerine emin adımlarla koşacaklarını söyleyen Erdoğan, “Nasıl ki Gazi Mustafa Kemal 19 Mayıs'ta işgale boyun eğenlere, çareyi mandada arayanlara itibar etmeden sadece Hakk'a ve halka inanarak mücadelesini yürüttüyse biz de aynı şekilde hareket ediyoruz. Kendi ülkesinin tökezlemesinden medet uman dahili bedhahlara bütün bunlara rağmen Türkiye'yi dimdik ayakta tutuyor, hedeflerimize doğru ilerliyoruz” ifadelerini kullandı. 

19 MAYIS 1919’DAKİ İNANCI TAŞIYORUZ 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yola çıktıkları inançla Türkiye’yi 2023 hedeflerine taşıdıklarına dikkat çeken Erdoğan, aynı ilkelerle hareket ettiklerini söyledi. Erdoğan, “İçeride ve dışarıda ülkemize kurulan tuzakları bir bir bozuyoruz” dedi. 

SoloTürk gösterisi izleyenleri gururlandırdı.

ANLAMLI HEDİYE

Samsun Tütün İskelesi’nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. Yıl töreninde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bando Komutanlığı ve TSK Mehteran Birliği, törende kısa bir konser verdi. Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Bölge Bando Komutanlığı eşliğinde Milli Mücadele gemisiyle gelen öğrenciler ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Dragon Bot Kürek Takımı, tören alanına intikal ederken, gençler 81 ilden getirdikleri toprağı Türk bayrağıyla birlikte Başkan Erdoğan’a takdim etti. 

İKİ LİDERİN SAMİMİ SOHBETİ

Siyasilerle birlikte gösterileri izleyen Başkan Erdoğan, bir süre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle sohbet etti. İkilinin konuşmasına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da eşlik etti. Sıcak sohbet objektiflere böyle yansıdı. 

VATANDAŞLARDAN TÖRENE YOĞUN İLGİ 

Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm bakanlıkları ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen, 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen tören için vatandaşlar, Tütün İskelesi'ndeki meydanı saatler öncesinden doldurdu. Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan vatandaşlar, zaman zaman etkili olan yağmura rağmen töreni ilgiyle izledi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizi, demokrasimizi hukuk devletimizi, istiklalimizi geleceğe taşıyacak gençlerimiz her türlü fedakarlığı hak ediyor” dedi. 

SELFİE ÇEKİP DE PAYLAŞMAMAK OLMAZ

Başkan Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı Muayede Salonu'nda bir araya geldiği gençlerle çekilen fotoğrafı, Twitter'dan paylaştı. Erdoğan paylaşımda, “Gençlerle buluşmamızdan bir kare... Selfie çekip de paylaşmamak olmaz” ifadelerini kullandı. 

100 YILLIK GURUR 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı, tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Her yaştan yüz binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla tören alanlarına akın etti.

19 Mayıs kutlamaları, sabah 07.30'da Samsun Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Deniz ve kara askerleri,  Milli Mücadele'yi başlatmak üzere karaya çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı. Askerlerin ellerinde karaya çıkarılan Türk bayrağı, izci kıyafetli öğrenciler tarafından Samsun Valiliği tören alanına götürüldü. 

ANITKABİR'E AKIN ETTİLER 

Anıtkabir'de düzenlenen törene ise Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’yla, sporcular ve öğrencilerden oluşan binlerce genç katıldı. Bakan Kasapoğlu, daha sonra Anıtkabir Tören Meydanı'nda 81 ili temsilen 81 Türk Bayrağı’yla hazır bulunan gençlerle fotoğraf çektirdi. Gençler, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk fotoğraflı tişörtlerle renkli görüntüler oluşturdu. Anıtkabir, törenin ardından ziyarete açıldı. 

TAKSİM’DE DE TÖREN YAPILDI 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda da tören düzenlendi. Anıt önüne çelenk bırakıldı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İzmir’de Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, sporcuların ve öğrencilerin oluşturduğu ekipler gösteri sundu. 

2 BİN 700 METREDE KUTLAMA

Türkiye'nin en uzun kış mevsiminin yaşandığı Kars Sarıkamış’ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayak organizasyonu düzenlendi. Sarıkamış Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan personel ve antrenörlerle bir grup genç, 2 bin 700 rakımlı Cıbıltepe’nin zirvesine yürüyerek çıktı. Kayak ve snowboard takımlarını giyen ekip, kar kalınlığının yaklaşık 30 santimetre olduğu pistte, Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla kayak gösterisi yaptı. 

Yurdun dört bir yanında öğrenciler ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

Muğla Fethiye’de dalgıçlar,19 Mayıs’ı denizin dibinde açtıkları Türk bayrağıyla kutladı. 

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD), 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı “100 Klasikle 100. Yıl” konvoyuyla İstanbul'u gezerek kutladı. 

Samsun Tütün İskelesi'ndeki programda Deniz Kuvvetleri Atatürk Rallisi kapsamında, İstanbul'dan 16 Mayıs'ta yola çıkan yelkenliler, su takıyla karşılandı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX