0530 708 54 54
0530 708 54 54
02 Ağustos 2021 Pazartesi 08:30:00 - Güncelleme:02 Ağustos 2021 Pazartesi 08:30:00

Egzersiz yaparken başınız dönüyorsa dikkat!

Düzenli egzersiz özellikle kilo kontrolüne, kalp hastalığı riskini azaltmaya, kemik ve kas yapısını güçlendirmeye yardımcı olur. Ancak egzersiz yapmayalı uzun zaman olduysa ve bilinen ya da bilinmeyen sağlık sorunlarınız varsa kondisyon eksikliğine bağlı ciddi problemler yaşayabilirsiniz.

Düzenli egzersiz özellikle kilo kontrolüne, kalp hastalığı riskini azaltmaya, kemik ve kas yapısını güçlendirmeye yardımcı olur. Ancak egzersiz yapmayalı uzun zaman olduysa ve bilinen ya da bilinmeyen sağlık sorunlarınız varsa kondisyon eksikliğine bağlı ciddi problemler yaşayabilirsiniz. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin, felç ya da ani ölümle sonuçlanabilecek bu durumdan korunmak için yeni bir egzersiz programına başlamadan önce kardiyoloji muayenesinden geçilmesi gerektiğini belirtiyor.

NEFES DARLIĞI VARSA

Doç. Dr. Muhammed Keskin "Bilinen bir sağlık problemi ya da şikayeti olmayan kişiler bir süredir düzenli egzersiz yapmamış olsa da tempolarını yavaş yavaş arttırmak şartıyla hafif ve orta düzeyde egzersiz yapmaya başlayabilir. İstirahatte veya fiziksel aktivite sırasında göğsünüzde, boynunuzda, çenenizde veya kollarınızda ağrı veya rahatsızlık varsa, 2-3 kat merdiven çıkarken nefes darlığı, tıkanma hissiniz varsa, efor sarf ederken başınız dönüyorsa, egzersiz veya eforla bayılma yaşadıysanız, dinlenme halindeyken bile nefes darlığı hissediyorsanız egzersiz öncesi mutlaka sağlık kontrolünden geçmelisiniz" dedi.

Etiketler : Doç. Dr. Muhammed Keskin Düzenli egzersiz kilo kontrolü felç
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX