0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Ağustos 2021 Çarşamba 09:30:00 - Güncelleme:11 Ağustos 2021 Çarşamba 09:30:00

Dişler yemekten yarım saat sonra fırçalanmalı

Soğuk içecekler ya da dondurma, karpuz gibi soğuk yiyecekler tüketirken dişlerde oluşan hassasiyet hayat kalitesini ciddi anlamda etkiliyor.

Soğuk içecekler ya da dondurma, karpuz gibi soğuk yiyecekler tüketirken dişlerde oluşan hassasiyet hayat kalitesini ciddi anlamda etkiliyor. Asitli yiyecek, içeceklerin dişlere büyük zarar verdiğini aktaran Diş Hekimi Arzu Yalnız "Asitli içecekler dişin minesinde çatlaklar, aşınmalar ve hassasiyete yatkınlığa sebep oluyor. Onun dışında limonata, portakal, kivi, greyfurt suyu gibi şeyler sağlıklı ancak arkasından hemen su içmek gerekir. Bu tarz içeceklerden sonra su tüketmek veya ağzı çalkalamak ağzı nötralize eder" dedi. Diş Hekimi Arzu Yalnız, "Diş macunu olarak florid içeren koruyucu diş macunlarını öneririm. Fırçaladıktan bir süre sonra bir şey yenilip içilmemesi gerekir. Aynı şekilde yemek yedikten hemen sonra da diş fırçalamak doğru değildir. Yemeğin dişler üzerindeki asidik etkisinin geçmesi beklenmelidir, bu da yarım saattir. Ayrıca diş fırçalarken çok sert fırça kullanılmamalı. Orta sertlikteki fırça en idealidir" ifadelerini kullandı.

Etiketler : diş diş fırçalama yemek asitli yiyecekler
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX