0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Temmuz 2021 Perşembe 09:30:00 - Güncelleme:01 Temmuz 2021 Perşembe 09:30:00

Çocuklarda enfeksiyon hastalıkları artabilir

Sıcak havalarda çocukların güneş çarpmasından, havuz enfeksiyonlarından, yaz ishallerinden korunması için anne ve babaların bazı önlemler alması gerekiyor.

Sıcak havalarda çocukların güneş çarpmasından, havuz enfeksiyonlarından, yaz ishallerinden korunması için anne ve babaların bazı önlemler alması gerekiyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Kaya Kılınç, "Sıcaklığın yükselmesiyle birlikte mikroplar, yüzeylerde ve besinlerde daha kolay çoğalıyor. Bu durum çocuklarda ishal ve kusmaya neden olan enfeksiyon hastalıklarının yaz mevsiminde daha sık görülmesine sebep olur. Bu etkilere karşı daha dikkatli davranılmalıdır" dedi.

Kılınç, "Güneşe çok fazla maruz kalınması sıvı kaybına yol açacağı için yavaş ama sık şekilde sıvı takviyesi yapılmalıdır. İsilik oluşumunu önlemek için çocuklara ve bebeklere vücudu sıkmayan ve ter emen pamuklu giysiler giydirilmelidir. İsiliğin oluştuğu durumlarda çocuk, sık aralıklarla banyo yaptırılmalı ve losyonla cildi rahatlatılmalıdır" diye konuştu.

Etiketler : Çocuklarda enfeksiyon hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Kaya Kılınç Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX