0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Temmuz 2021 Perşembe 08:30:00 - Güncelleme:08 Temmuz 2021 Perşembe 08:30:00

Çocuğunuzda periyodik ateş sendromu olabilir

Çocuklarda yüksek ateş ebeveynleri en çok endişelendiren konulardan biridir.

Çocuklarda yüksek ateş ebeveynleri en çok endişelendiren konulardan biridir. Bazı çocuklarda bu durumun periyodik bir hale geldiğine değinen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Gülnara Haydarova, "Ateş yükselmesi özellikle bazı durumlarda periyodik bir hale gelebilir. Yılda 11-12 kez ateş atağı yaşayan, 28 günde bir bu atakları tekrarlanan çocuklarda periyodik ateş sendromu düşünülmelidir. Periyodik ateş sendromu tanısı, rutin çocuk muayenelerinde kolayca konulabilir" dedi.

NEDENİ BİLİNMİYOR AMA TEDAVİSİ MÜMKÜN

Çocukların yılda ortalama 9 kez üst solunum yolu enfeksiyonu geçirebildiğini ve bunların büyük çoğunluğunun viral kaynaklı olduğunu belirten Haydarova, "Bunun yanında sık ateşli hastalık geçiren çocuklarda, özellikle ateş döngüselse periyodik ateş sendromları düşünülmelidir. Çocuklarda periyodik ateş yapan sendromlar içinde en sık görülenlerden biri olan PFAPA sendromu; yani periyodik ateş, aftöz stomatit, farenjit ve adenit olarak tanımlanmaktadır" açıklamasını yaptı.

Etiketler : periyodik ateş sendromu çocuk yüksek ateş Gülnara Haydarova
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX