0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Aralık 2002 Çarşamba 09:30:00 - Güncelleme:04 Aralık 2002 Çarşamba 09:30:00

Ciğerlerde kalan Kovid-19 nodülleri kanseri tetikleyebilir

En sık görülen kanser türlerinin başında gelen akciğer kanseri ile ilgili Göğüs Cerrahisi Doç. Dr. Orhan Yücel, Kovid-19 virüsünün ciğerlerde bıraktığı nodüllere dikkat çekti. Yücel, "Kovid sonrası ciğerlerdeki nodüller acaba akciğer kanserinin bir başlangıcımı yoksa bırakmış olduğu bir sekel mi diye bazen ikileme düşüyoruz.

En sık görülen kanser türlerinin başında gelen akciğer kanseri ile ilgili Göğüs Cerrahisi Doç. Dr. Orhan Yücel, Kovid-19 virüsünün ciğerlerde bıraktığı nodüllere dikkat çekti. Yücel, "Kovid sonrası ciğerlerdeki nodüller acaba akciğer kanserinin bir başlangıcımı yoksa bırakmış olduğu bir sekel mi diye bazen ikileme düşüyoruz. Bu yüzden belli aralıklarla bu nodüllerin takip edilmesi gerekiyor" dedi. Virüs sonrası ciğerlerinde nodül bulunanların ne yapması gerektiği konusunda da tavsiyelerde bulunan Yücel, "Nodüllülerimiz varsa ve eğer yüksek riskli hastaysak kesinlikle ipin ucunu bırakmamız lazım. Bir nodül varsa büyük oranda tümör olma ihtimali var o yüzden çok dikkatli olunması gerekiyor. Sık aralıklarla hekiminize gidip kendisinin koymuş olduğu takip sürecinde devam edilmeli. Gerekiyorsa cerrahi yapılmasına hiçbir zaman uzak kalınmamalı. Cerrahi müdahaleden tabi herkes çekiniyor fakat ileride daha sıkıntılı bir sürecin geçirilmesini bu şekilde önleyebilirler. Ama kişi daha genç yaşta ise, birden fazla nodül varsa, 3 milimin altında ise tümörü pek düşünmeyiz" diye konuştu.

Etiketler : Ciğerlerde kalan Kovid-19 Cerrahisi Doç. Dr. Orhan Yücel Kovid-19 virüsü
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX