0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Şubat 2021 Çarşamba 07:33:00 - Güncelleme:10 Şubat 2021 Çarşamba 13:25:00

‘Canım, ciğerim' dedi karaciğerini verdi

Şanlıurfa'da karaciğer hastası Emrah Acar, kardeşinden alınan karaciğer dokusuyla sağlığına kavuştu. 31 yaşındaki Acar, "Kardeşim durumumu öğrenince bir an olsun tereddüt etmeden gönüllü oldu. Karaciğerinden parça vererek bana can oldu" dedi.


Vakkas Acar da ağabeyini çok sevdiğini, onun acı çekmesine dayanamadığını anlatarak, "Ağabeyim benim canım, ciğerim, ona can oldum. Gerekirse canımı veririm. Ben de aynı durumda olsaydım o da karaciğerinden parça verirdi" diye konuştu.

" Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da Emrah Acar'a siroza bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi koyduklarında acil organ nakli yapılmasına karar verdiklerini söyledi. Hastanın kadavradan nakil sırasına konulduğunu ifade eden Yılmaz, "Hastamızın durumu ağırlaşınca kardeşi Vakkas karaciğerini vermeye gönüllü oldu. Tetkiklerin ardından zaman kaybetmeden nakli gerçekleştirdik. Ameliyatımız başarılı geçti. Acar'ın durum iyi, ikinci baharını yaşıyor. Ağabey ve kardeşi taburcu ettik. Bundan sonra hastamız daha güzel şekilde hayatına devam edecek inşallah." diye konuştu. Ameliyat ekibinde yer alan Genel Cerrah Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Yönder de başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirterek, "Emrah Acar'a canlı vericiden nakil yaptık. Çok şükür hastamız sağlığına kavuştu" değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler : Vakkas Acar ciger şanlıurfa
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX