0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Nisan 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:17 Nisan 2019 Çarşamba 08:00:00

Bronşite çörekotu macunu

Toz haline getirdiğiniz çörekotuna bal, pekmez, turp ve ısırgan tohumu ekleyerek macun hazırlayın. Günde iki tatlı kaşığı tüketin, solunum yolu hastalıklarından kurtulun.

Çörekotu, binlerce yıldır bütün dünyada hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Çörekotunu değerli kılan, içerdiği vitamin ve minerallerdir. İnsan sağlığına şaşırtıcı şekilde sağladığı katkı ve hastalıkların tedavisinde ilaç olarak kullanılan, çok zengin vitamin ve mineraller içerir. Vitamin olarak A, H, C, B1, B2 ve B6 bulunur. Mineral olarak selenyum, çinko, magnezyum kaynağı olan çörekotunun içerdiği en önemli bileşim ise thymol türevidir.

ASTIM ATAĞINI GEÇİRİR

Aktif madde olarak thymoquinon, uçucu olmayan yağlar ve nigellon barındıran çörekotu, bunların yanı sıra, palmitik asit, linoelik asit, oleic asit, sodyum, potasyum, kalsiyum, çinko, demir, magnezyum, bakır ve fosfor içerir. Thymoquinone, çörekotunun önemli bir bileşeni olarak, birçok hastalık için şifa kaynağıdır. Başta tansiyonun dengelenmesi olmak üzere bronşit, alerji, artrit, astım, romatizma gibi hastalıkların şiddetini azaltıcı, kan şekerini düşürücü ve ürik asit giderici etki sağlar. Bademcik ve boğaz iltihaplarına çare olur. 2010 yılında yapılan bir dizi laboratuvar çalışması sonucunda, çörekotunun astım hastalığına yönelik olumlu etkilerinin olduğu kanıtlandı. Astım ataklarındabir fincan kahveyle karıştırılarak sabah ve akşam içilir. Kısa sürede astım atağınız geçecektir.

7 GÜNDE ETKİ EDİYOR

Çörekotu yağını göğüs ve sırt kısmına uygulayın veya kaynar suya bir tatlı kaşığı karıştırın, günde 2 kere buharını soluyun. Fitoterapi uzmanları, astım ve bronşit tedavisi için çörekotuyla hazırlanan macunu öneriyor. Çörekotu tozunun içine kestane balı, karadut pekmezi, andız pekmezi, zencefil tozu, meyankökü tozu, turp ve ısırgan tohumu ekleyin. Karıştırıp birkaç gün bekleterek elde edeceğiniz macundan günde iki tatlı kaşığı tüketin. Çocukların bir tatlı kaşığı tüketmesi yeterlidir. Bu macunun yedinci günden sonra hastalık şikayetlerinde önemli ölçüde azalma sağladığı belirtilmektedir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX