0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:26 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00

Bitki çayıyla astımı yenin

Akasya yaprağı, ekinezya, ısırgan otu, biberiye ve andızotuyla hazırlanan çaylar astım ataklarını önlüyor.

Astımda, akciğerlerdeki hava yollarında kızarıklık, şişlik ve daralma görülür; bu durum, tekrarlayan solunum şikayetlerinin oluşmasına yol açar.  Özellikle gece ya da sabah kötüleşen, fazla miktarda öksürük, hırıltılı solunum, nefes darlığı ve göğüste baskı hissi sıkça yaşanır. 

ÖNLEM ALINMALI

Hastalık kontrol altına alınmadığı takdirde, ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Bu hastalıkla mücadele edenlerin imdadına yetişen bitki çaylarını bitkisel tedavi uzmanları şöyle sıraladı:

Ekinezya

Ekinezya çayı, astım ve bronşit konusunda faydalı olan çaylardan birisidir. Demleme ya da sallama olarak tüketebileceğiniz bu çaydan günde 2 kez içebilirsiniz. 

Isırgan otu

Çay ya da yemek olarak tüketebileceğiniz bitkilerden birisi de ısırgan otudur. Astım ve özellikle bronşite iyi gelerek ciğerlerin içindeki havayı düzenliyor. Ancak çay olarak içmeyi seçerseniz gün içinde çok fazla tüketmemekte fayda var. 

Akasya yaprağı

Akasya yaprağını kurutulmuş olarak aktarlarda rahatlıkla bulabilirsiniz. Bir litre kaynamış suya bir tutam akasya yaprağı atarak demleyebilirsiniz.

Biberiye

İçindeki maddeler nefes almayı kolaylaştıran bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda isterseniz biberiyeyi günde en fazla 2 kez olacak şekilde çay olarak da tüketebilirsiniz. 

Adaçayı

Adından da anlaşıldığı gibi adaçayı, çoğunlukla çay olarak tüketiliyor. Halihazırda öksüren hastaların rahat nefes almasını sağlar. Uzun süreli içildiğinde astımın belirtilerini yavaşlatabilir.

Andızotu

Astım şikayetlerini azaltır.  Öte yandan, bir tutam kurutulmuş andızotunu balla da karıştırıp yiyebilirsiniz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX